Pui calabrese

Postat de rocsi_1612 in Pui
29 Iun 2020 | 5562 vizualizari
Pui calabrese

Cum am vazut aceasta reteta distribuita pe pagina Betei, am vizionat-o, mi-am dat seama ca o sa ne placa si am pregatit-o si eu! Se face rapid, deci se poate prepara si in sezonul cald si poate fi servit acest fel simplu, cu un piure sau o salata. Sa o incercati si voi si o sa va convingeti cat de buna poate fi!

Ingrediente

  • 1 piept de pui si jumatate dezosat
  • 300 gr rosii cherry (eu am folosit congelate)
  • 1 catel mare de usturoi
  • 250 gr mozzarella
  • 4-5 crengute patrunjel verde (sau busuioc verde)
  • 1 lingura cu varf parmezan ras
  • 100-150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

Spalati pieptul de pui, il stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Taiati fiecare jumatate de piept in doua, pe lungime. Le presarati cu sare, piper si boia.

Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti bucatile de pui. Le rumeniti pe ambele parti, la foc potrivit. Adaugati usturoriul curatat si pisat, apoi rosiile cherry (daca folositi rosii cherry proaspete, atunci le taiati pe jumatate). Le mai sotati 2-3 minute, apoi turnati 100 ml de vin alb (150 daca folositi rosii prospete) si amestecati. Puneti parmezanul ras, mai lasati 3-4 minute pe foc, sa se mai evapore din lichid. La final presarati patrunjel verde, tocat marunt( sau busuioc).

Asezati bucatile de pui cu tot cu rosii si lichid intr-un vas de ceramica.

Mozzarella o taiati felii, o asezati peste pui.

Introduceti vasul in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 20-25 de minute.

Mozzarella trebuie sa se topeasca, iar deasupra sa se faca o crusta aurie.

Cand este gata, il scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 minute, apoi este gata de servit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui calabrese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mâncărică de cartofi cu carne de pui

Postat de ela2015

Mâncărică de cartofi cu carne de pui

Într-o tigaie (cu capac) încingem 2-3 linguri de ulei şi punem cărniţa la rumenit pe ambele părţi. Între timp pregătim celelalte ingrediente, pe care le adăugăm...

Citeste continuarea

Drob de pui cu verdeturi

Postat de gurita_ta2005

Drob de pui cu verdeturi

Ficatul de pui se curata bine si se pune la fiert intr-o craticioara. Pipotele si inimile se pun la fiert, impreuna cu pulpa de pui. Se lasa sa fiarba bine, dupa care se scurg de apa si se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2020, 12:29
la 29.06.2020, 18:37
Bun!
la 29.06.2020, 18:47
la 29.06.2020, 20:37
Arată foarte tentant! Și mie mi-ar plăcea mult așa fel de mâncare...
la 29.06.2020, 22:29
Ce bine arata !

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking