Pui crocant cu sos de lamaie

Postat de Bucataria_lui_Tavi in Pui
3 Iun 2010 | 6939 vizualizari
Pui crocant cu sos de lamaie

Puiul crocant cu sos de lamaie reprezinta o alegere perfecta pentru cei care iubesc preparatele exotice. Aceasta reteta chinezeasca se constituie intr-o gustare ideala, insa poate fi luata in calcul si ca fel principal, cu garnitura de orez cu legume.

Ingrediente

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 350 g piept de pui, taiat cuburi;
  • 100 ml suc de lamaie;
  • 2 linguri otet sherry;
  • 1 lingura cu zahar brun;
  • 2 linguri sos de soia;
  • 5 linguri de amidon (pentru pui);
  • 3 linguri rase de amidon (pentru sos);
  • 1 litru ulei vegetal;
  • 100 ml supa de pui;
  • 1 legatura de ceapa verde (pentru ornat).

Mod de preparare

Preparare pui crocant cu sos de lamaie: Puneti cuburile de pui intr-un bol si adaugati deasupra otetul sherry, zaharul brun, sosul de soia si sucul de lamaie. Amestecati si lasati carnea la marinat 30 de minute.

Dupa ce s-a marinat timp de 30 de minute, puneti carnea la scurs, intr-o strecuratoare, si pastrati sosul de marinata (nu-l aruncati!).

Puneti uleiul intr-un vas (eu am folosit vasul in care prajesc cartofi, fiindca are sita si astfel se pot scoate mai usor bucatile de pui, dupa ce s-au prajit). Marinata puneti-o intr-un bol, fiindca o sa aveti nevoie de ea cand o sa preparati sosul.
Tavaliti bucatile de pui prin amidon (prin cele 5 linguri de amidon), dupa care puneti-le pe o farfurioara. Lasati uleiul sa se incinga bine si adaugati cuburile de pui sa se prajeasca, timp de 3-4 minute, sau pana cand capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-au prajit, scoateti-le in strecuratoare si lasati-le sa se scurga bine de ulei.

Cat se scurg cuburile de carne, treceti la prepararea sosului. Puneti marinata intr-un wok si lasati-o sa fiarba la foc mediu. In supa de pui (pe care va sfatuiesc sa o aveti preparata inainte sa va apucati de aceasta reteta – asta ca sa fie rece cand preparati sosul) adaugati cele trei linguri de amidon si amestecati pana se dizolva.
Cand a inceput sa fiarba marinata din tigaie, dati focul mic si adaugati supa cu amidon, amestecand permanent, pana obtineti un sos gros. Stingeti focul si turnati sosul intr-un bol.

Tocati ceapa verde si puiul crocant se poate servi.

Puneti intr-o farfurie bucati de pui, peste care turnati sos de lamaie. Dupa ce ati turnat sos pe fiecare bucata de pui, presarati ceapa tocata si se poate servi (se serveste cat este sosul cald) cu garnitura de orez cu legume (preparare orez cu legume).

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui crocant cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (87)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastrav crocant la cuptor cu sos de mustar si cartofi noi mentolati

Postat de Satisfyyourcravings

Pastrav crocant la cuptor cu sos de mustar si cartofi noi mentolati

Se presara bucatile de pastrav cu sare si piper si se stropesc cu putin ulei de masline. Se aseaza intr-o tava, impreuna cu lamaia si se introduce in cuptorul preincalzit la 240 de grade Celsius,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2010, 16:24
sincer nu am cuvinte ,esti un bucatar extraordinar de bun ,felicitari si toate laudele5 furculite
la 03.06.2010, 16:55
nadina, nu stiu daca sunt un bucatar bun, insa ma straduiesc. sunt pasionat, imi place sa gatesc si sa mananc in fiecare zi altceva. nu sunt bucatar de profesie, daca la asta te refereai .
la 03.06.2010, 16:57
arata demential puiul asta
la 03.06.2010, 16:57
Bravo Tavi.piedestal (eu il construiesc) , statuie(nadina) , ce mai doreste domnu'; bucatar ? )). ps. asa-i ca azi am fost cuminte ? ca io cand vreau sa fluier, fluier
la 03.06.2010, 17:00
Tavi, ma leshi? Cate furculite mai vrei? Le merita, domn'le!

Vezi toate comentariile (87)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking