Ingrediente
- 4 buc. pulpe de pui dezosate
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 fir de usturoi verde sau 3-4 căței de usturoi
- 3 fire ceapă verde
- ½ ardei gras roșu
- 1 borcan ciuperci
- 200 ml smântână pentru gătit (cu min. 30% grăsime)
- 10 g amidon desfăcut în 50 ml lapte rece
- 30 g parmezan
- Pătrunjel verde
Mod de preparare
Încingi uleiul și pui cubulețele de carne. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute). Le tot întorci cu spatula în tigaie și le asezonezi cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Adaugi usturoiul, ceapa, ardeiul și ciupercile tăiate felii și lași să se călească 5 minute, apoi torni smântâna pentru gătit și asezonezi cu sare și piper.
Aștepți ca smântâna să dea în clocot (cca. 2 minute).
Într-o cană amesteci laptele rece cu amidonul și omogenizeză bine compoziția, apoi o torni peste carne și amesteci timp de câteva minute, până când se îngroașă sosul.
Presari parmezanul și amesteci să se topească și apoi oprești focul. Presari pătrunjelul tocat. Se poate servi cu mămăligă sau piure de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci, smantana si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|