Pui cu dovlecei en papillote

Postat de madi_marin in Pui
3 Iul 2017 | 6117 vizualizari
Pui cu dovlecei en papillote

,,En papillote,, înseamnă gătit în hârtie de copt. Eu am ales varianta de pui cu dovlecei, dar sunt o mulţime de combinaţii pe care le puteţi face.

Ingrediente

  • 1 piept de pui fără os
  • 1 dovlecel mare
  • 2 căţei de usturoi
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper negru măcinat
  • piper roşu boabe
  • boia dulce afumată
  • condimente pentru pui
  • ulei

Mod de preparare

Se taie pieptul în doi lobi. Se ung cu unt şi se presară cu condimente.

Dovlecelul se spală, se şterge şi se taie felii. Se pudrează cu sare şi piper.

Carnea se frige în tigaia grill, câte 5 minute pe fiecare parte.

Se taie două foi mai mari de hârtie de copt. Fiecare se unge cu puţin ulei, se aşază felii de dovlecei condimentate,usturoi, câte o bucată de pui fript, usturoi tocat şi piper boabe.

Se strânge bine hârtia la capete, ca să se formeze un pacheţel care să ţină în interior aburul, şi se pun într-o tavă.

Se dau la cuptor la 200 grade C cu ventilaţie, pentru 20-25 de minute.

Se desfac cu grijă şi se servesc direct de pe hârtie.

Se presară cu mărar proaspăt şi extra-condimente dacă mai e nevoie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu dovlecei en papillote" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui cacciatore

Postat de MotanLaOale

Pui cacciatore

Pulpele de pui se curata, se spala, se usuca si se presara cu boia, sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul si se prajesc bucatile de pui pe ambele parti si se scot. In acelasi ulei se...

Citeste continuarea

Ciulama de pui si ciuperci

Postat de diana_k

Ciulama de pui si ciuperci

Pieptul de pui se taie cubulete, la fel si ciupercile. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pune la calit in ulei incins, punem pieptul de pui si amestecam usor, cand isi schimba culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2017, 18:48
Cat de bine arata! Super!
la 03.07.2017, 18:53
ce bine arata
la 03.07.2017, 19:01
Foarte bun!
la 03.07.2017, 19:01
Ce bine arata...habar nu aveam ca asa se cheama coptul in hartie de copt....io cu termenii astia ''mai flenduriti'' nu le am....
la 03.07.2017, 19:41
Ma bucur mult ca va place

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking