Ingrediente
- 1 pui maricel
- 4 lamai
- 8-10 catei de usturoi
- 5 crengute rozmarin
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1 cana de masline
- 1/2 cana ulei de masline
- 1 cana supa de pui
- cartofi
- sare
- piper boabe
Mod de preparare
Taiem o lamaie in sferturi. Umplem puiul cu sferturile de lamaie, 4 catei usturoi taiati pe jumatate, 2 crengute rozmarin si cateva masline.
Punem puiul intr-o tava, il inconjuram cu cartofi, peste care aruncam restul de masline, usturoi si cateva boabe de piper. Taiem restul de lamai in felii, le punem peste pui si cartofi, apoi punem 2 crengute de rozmarin peste pui, iar frunzele de peal treilea fir le presaram peste cartofi.
Punem supa de pui si uleiul de masline, saram, acoperim cu o folie de staniol si coacem puiul la 200°C cam o ora si 15 de minute. Dupa acest interval scoatem folia si lasam puiul sa se rumeneasca, pentru aproximativ inca 15 minute . La sfarsit avem un pui fraged, care se topeste in gura, dar mai ales delicios!
Il servim imediat, cu cartofi, peste care putem pune sosul din tava.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu lamaie, usturoi si masline" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|