Ingrediente
- 300 g bucatele de pui (piept, pulpe dezosate - ce va place),
- 2 ardei kapia rosii,
- 4-5 ciuperci,
- 2 morcovi,
- 1/2 mango,
- 50 ml vin rosu,
- 2-3 linguri de ulei de masline,
- ghimbir,
- nucsoara,
- sare,
- piper,
- putina coaja de lime,
- 1 plic de sos sweet & sour,
- felii de lime si paste sau taitei - pentru servire
Mod de preparare
Cubuletele de pui le-am pus la calit in ulei de masline (la foc mediu spre mare).
Le-am lasat 2-3 minute, apoi am adaugat ardeii taiati fasii subtiri si morcovii rasi.
Am mai lasat cateva minute apoi am pus ciupercile taiate felii, vinul si condimentele.
Cand vinul s-a evaporat aproapte complet, am pus cubulete de mango, coaja de lime si am amestecat de cateva ori.
Am pus sosul dulce acrisor, am mai lasat 2 minute apoi am oprit focul.
Am servit alaturi de paste fierte in apa cu sare si ulei (apoi bine scurse de lichid) si felii de lime super aromateee.
Da, ador lime-ul, si-n mancare, si-n cocktailuri si-n deserturi :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume si sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|