Pui cu orez cu legume şi ciuperci

Postat de Flori in Pui
8 Apr 2009 | 9506 vizualizari
Pui cu orez cu legume şi ciuperci

Doamne, mereu ma minunez cat pot fi de harnicuta uneori! :) Pacat ca nu se minuneaza si altii, dar e timp. Ptiu, ptiu, mai sunt si optimista pe de-asupra, cate calitati pe capul meu! :) Nu v-ar tenta asa…un orez cu multe ciuperci, legume si o fripturica la tava? Ei, poate dupa ce cititi reteta, apar tentatiile, mai stii?!?

Ingrediente

  • Pt orez:
  • orez (evident, nu?)
  • o punga de legume congelate “Amestec mexican”
  • 2 cepe marisoare
  • un ardei gras, rosu (desi se gaseste si in amestecul de legume mai sus mentionat, eu prefer sa-l “suplimentez”, ca imi place cum arata mancarea in final)
  • o cutie porumb (la fel ca la ardeiul gras, pun mai mult porumb)
  • 400-500 gr ciuperci
  • sare
  • ulei de masline
  • Pt. friptura:
  • 4 pulpe
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce si iute
  • un pic de ulei
  • o cescuta de apa

Mod de preparare

Daca ne organizam bine, le preparam concomitent si destul de repejor, zic eu. Incepem cu friptura. Spalam bine pulpitele, le parlim un pic la aragaz, le ungem cu ulei, boia de ardei, piper, le asezam in tava unsa si le cuprindem cu o ceasca de apa. Le dam la cuptor, la foc mediu spre mare.

Buuuuun! Cat timp sfaraie fripturica, preparam orezul. Eu prefer Rizzo Scotti, e f bun. Pe punga este si modul de preparare, ma refer la cantitatea orez/ apa (3 cesti apa/o ceasca orez). Eu pun in apa si sare si un pic de ulei de masline. Cand incepe sa fiarba, adaugam orezul si-l lasam la foc mic, fara sa uitam sa amestecam, da? :) Parca, parca va plictisiti acum, nu? Ei, da? Ia curatati repejor cepele, spalati-le si taiati-le rondele, apoi ardeiul gras si ciupercile (se feliaza pe verticala, ca sa folosim si cozile) si pregatiti o tigaie marisoara. In uleiul incins aruncam ceapa si o lasam cateva min., fara sa o rumenim, adaugam ciupercile si, cand acestea au inceput sa scada si sa-si lase zeama, adaugam ardeiul gras si amestecul de legume. Acoperim craticioara cu un capac si lasam totul la fiet, fara a adauga apa, e suficient ce iese din ciuperci si legume. Mai amestecam din cand in cand. Cand s-au facut legumele (mai ramane uneori un pic de zeama, eu nu o arunc, o adaug in orez si pe aceasta, ca se absoarbe in cateva minute), le turnam peste orez si le facem cunostinta. Totul se va incheia intr-o frumoasa combinatie de culori si un gust grozav. Aici, doritorii de porumb “extra”, desfac cutia si pot azvarli o mana-doua de boabe in plus, ca tare bune sunt! :)

Baaaaai, uite ca m-am luat cu vorba si am uitat! Eu sper ca ati mai verificat friptura aia si ati intors pulpitele, sa fie bine rumenite? Eiiiii, stiam eu ca v-ati dat seama!!! :)

Daca punem o bulina mare pe pulpa din imagine, ramane un orez foarte bun de servit si ca mancare de post.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez cu legume şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Orez cu pipote si legume, la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de Ina

Orez cu pipote si legume, la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Spalam pipotele si le curatam de impuritati. Desfacem conserva de ciuperci, aruncam lichidul din cutie si clatim ciupercile in apa rece.  Spalam legumele si le curatam: indepartam...

Citeste continuarea

Orez picant cu pui si ciuperci la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de AdrianUdrea

Orez picant cu pui si ciuperci la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mai intai pregatim toate ingredientele pe masa de lucru. Portionam carnea si o asezonam cu sare si piper, tocam ceapa si morcovul, dam usturoiul pe razatoare, clatim orezul, scurgem roșiile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2009, 12:59
mamaaaa, e 12:59 si mor de foame, iar tu vii cu d-astea. sper k pozele astea sa nu ramina singura mea masa de prinz )
la 26.03.2009, 13:24
)) Chiar iti doresc sa nu fie unica masa!!
la 26.03.2009, 15:53
Ce bunatate ai facut tu acolo...Chiar ca mi se facu foame...
la 26.03.2009, 20:53
Ce super arata! iamiiii!
la 27.03.2009, 00:12
Nuu, Flori. Am completat si cu poza cu melcii cu mere ))

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking