Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus

Postat de mirela0911 in Pui
13 Ian 2015 | 6420 vizualizari
Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus

Spre surprinderea mea, le-a placut mult si copiilor! Ca ei sunt cam mofturosi! :D

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • sare, piper, boia
  • verdeturi italiene Kotany
  • usturoi granulat Kotany
  • 2-3 lg ulei
  • 200 g ciuperci champignon
  • 300-400 ml bulion
  • sare, zahar (daca este cazul)
  • 1 cana cu apa
  • 250 g cus cus
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Se curata si se spala carnea, se sterg de apa, apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se aseaza intr-o tava de yena si se presara peste ele cu rasnita verdeturile italiene si usturoiul granulat. Se stropesc cu putin ulei apoi se toarna apa. Se acopera tava si se da la cuptor pentru cca 30 minute, pana intra bine furculita in carne, apoi se lasa fara capac pana incepe sa se rumeneasca, stropind din cand in cand cu sosul din tava.

Intre timp se curata si se spala ciupercile. Se taie felii subtiri si se pun la foc intr-o craticioara cu ulei. Se presara putina sare si se amesteca. Se lasa pe foc pana se evapora apa care au lasat-o. Se toarna bulionul peste ciuperci si lasam sa dea cateva clocote. Se condimenteaza dupa gust cu sare si eventual zahar daca este cazul. Acest sos se toarna peste pulpele din tava si se dau la cuptor la foc mic pentru cca 15-20 minute (sa fie rumenita frumos carnea). 

Intr-o oala se pun 2 litri de apa sa fiarba impreuna cu sarea si un firicel de ulei. Cand incepe sa fiarba apa se pune cus cus-ul si se lasa in jur de 15-20 minute. Se ia de pe foc, se acopera oala cu un capac si se lasa acoperit pentru 5 minute. Se strecoara si se spala sub un jet de apa rece.

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in 2 lg ulei intr-o tigaie, usturoiul curatat se taie rondele si se pune si el la calit. Morcovul curatat se da pe razatoarea mare si se adauga peste ceapa si usturoi. Se calesc impreuna putin, apoi se adauga 1-2 lg apa, se acopera tigaia si se lasa sa fiarba pana se inmoaie morcovul. Cand acesta s-a facut, se toarna cus-cus-ul, se amesteca, se condimenteaza dupa gust dupa care se serveste alaturi de carne si sosul de ciuperci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui cu sunca si usturoi

Postat de Constelatialeu

Pui cu sunca si usturoi

Pregatim puiul pentru impanare, adica-l spalam, il crestam si in crestaturi bagam felii de sunca si catei de usturoi. Intr-un castronel pregatim o maioneza de mustar. Mustarul, sarea, piperul...

Citeste continuarea

Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica"

Postat de simona72

Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica"

Pieptul de pui se taie in felii. Eu prefer feliile nu foarte subtiri, asa ca tai fiecare bucata de piept de pui in doua pe lungime. Amestec toate ingredientele pentru marinata intr-un castron pana...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 13.01.2015, 19:16
Buna haleala,nu-i chioara ca a mea...
la 13.01.2015, 19:17
Ce bunatate ne-ai adus Mirela!!
la 13.01.2015, 19:18
O mancare foarte buna! Imi place combinatia cu cus-cus!
la 13.01.2015, 19:30
Cleme Multumesc!
la 13.01.2015, 19:30
Simona

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking