Ingrediente
- Ingrediente Pui cu sos gorgonzola și nuci:
- 300 gr piept de pui
- 120 gr brânză gorgonzola picantă
- 300 ml smântână lichidă
- 50 gr făină de grâu
- 30 gr miez de nucă
- 1 cățel de usturoi
- ulei de măsline
- sare și piper
- busuioc proaspăt
Mod de preparare
Cum se prepara Pui cu sos gorgonzola și nuci:
Feliază subțire pieptul de pui, apoi condimentează-l pe ambele părți cu sare și piper. Pudrează fiecare felie de pui cu făînă. Pune o tigaie la încins cu puțin ulei de măsline și adaugă pieptul de pui. Prăjește-l pe ambele părți până când capătă o crustă rumenă, apoi scoate-l pe o farfurie. În aceeași tigaie, adaugă puțin ulei de măsline și pune usturoiul tocat mărunt. Adaugă smântâna lichidă, iar când începe să fiarbă, adaugă bucăți de brânză gorgonzola. Amestecă pentru a se topi brânza și pentru ca se omogenizeze sosul. Adaugă feliie de pui în sos și lasă la fiert aproximativ 1-2 minute. Adaugă miezul de nucă și busuioc proaspăt tocat mărunt pentru un plus de textură și aromă. Puiul cu sos gorgonzola este gata pentru a fi servit.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos gorgonzola și nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|