Ingrediente
- -carne de pui (eu am avut pulpe si aripioare )
- -1 legatura sparanghel
- -9 cartofi (calculate cam 3 cartofi potriviti pe persoana)
- -1 cana suc de rosii
- -cateva rosii chery
- -1 ceapa
- -1 lingura ulei
- -1 pahar vin alb
- -sare
- -piper
- -pudra de ghimbir
- Extra : apa
Mod de preparare
Eu am avut carne de pui de la tara deci a trebuit sa o gatesc mai mult . Daca cumparati carne de pui din magazine procesul de gatire va fi mult mai scurt .
Am spalat carnea si am lasat-o sa se usuce putin .
Intr-o oala am pus uleiul la incins si am calit ceapa usor . Am asezat bucatile de carne si am lasat-o sa prinda putina culoare .
Am adaugat apa fierbinte (cam 500 ml) si am lasat carnea sa se fiarba bine sis a scada apa.
Pana cand a fiert carnea am curatat sparanghelul si l-am taiat mai scurt , si am curatat cartofii .
Cand carnea mai avea putin pana sa fie bine am adaugat cartofii intregi (cartofi mai mici) , vinul alb si rosiile chery taiate in jumate . Am pus capacul si am lasat la fiert pana cand cartofii s-au inmuiat putin , dar nu au fost gatiti de tot .
Timpul de gatire al cartofilor depinde de soiul lor si de marime , asa trebuie incercati .
Adaugam sucul de rosii , condiment si sparanghelul curatat de partea lemnoasa de jos si spalat in apa rece .
Punem capacul din nou si lasam inca 10 minute .
Oprim focul , presaram deasupra frunze de patrunjel si busuioc si acoperim din nou cu capacul. Lasam mancarica sa se odihneasca sis a se intrepatrunda aromele .
Servim cald .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sparanghel si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|