Pui fraged la tigaie cu Delikat- condimente pentru gratar

Postat de Satisfyyourcravings in Retete Delikat
1 Iul 2018 | 3345 vizualizari
Pui fraged la tigaie cu Delikat- condimente pentru gratar

Sunt foarte incantata si onorata sa fac parte din aceasta provocare lansata de Delikat pentru noua gama de produse cu ingredientele 100% naturale. Cei dintre voi care sunteti familiarizati cu stilul meu de gatit si retetele postate pe site, stiti ca, de obicei, evit sa folosesc mixuri de condimente din comert si ca aleg sa le pregatesc acasa. Unul dintre motivele pentru care fac acest lucru este ca, in general, amestecurile de condimente din comert pe care le-am intalnit au ingrediente ascunse precum zahar, potentiatori de aroma sau alti aditivi alimentari. De aceea, sunt foarte incantata de noua gama Delikat pentru ca acestea contin ingrediente autentice, de cea mai buna calitate.  Astfel, alegand produsele din noua gama Delikat salvez timp si spatiu in bucatarie! Am decis sa folosesc pentru aceasta reteta Delikat-Condimetele pentru gratar. Carnea este deosebit de frageda si aromata, iar contrastul dintre condimente si sucul de lamaie pune in valoare calitatea ingredientelor. Armonie pura! Am completat preparatul cu o salata proaspata cu oregano, tot din gama noua Delikat. 

Ingrediente

  • Pentru pui:
  • 1 pui intreg sau 6-8 bucati de pui
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri otet balsamic
  • sucul si coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 pachet condimente pentru gratar din nou gama Delikat cu ingrediente 100% naturale
  • sare, piper
  • frunze de busuioc, oregano proaspete pentru servit
  • 1 lamaie pentru servit
  • Pentru salata:
  • 2 rosii
  • 1 castravete mic
  • 1 ceapa mica (eu am folosit roz pentru ca e mai putin picanta)
  • cateva masline Kalamata/ negre si verzi
  • 1 lingura oregano din noua gama Delikat cu ingrediente 100% naturale
  • frunze proaspete de busuioc
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • sucul de la 1 lamaie
  • sare

Mod de preparare

Puiul intreg (daca se foloseste), se taie in 6-8 bucati. Carcasa se poate folosi la supa.

Carnea se usuca bine cu prosoape de bucatarie.

Intr-un vas incapator, se amesteca usturoiul pisat, 4 linguri de ulei, otetul balsamic, sucul si coaja de lamaie si condimetele pentru gratar. Se adauga carnea si se amesteca usor astfel incat puiul sa fie bine acoperit cu marinada. 

Se lasa la marinat minim 5 ore la frigider.

Inainte de a fi fript, se presara sare si piper pe toate bucatile de pui. 

Se incalzeste o tigaie (din fonta) la foc mediu cu uleiul de masline ramas si se adauga bucatile de pui cu partea cu piele in jos. Se acopera cu o farfurie/ capac si se preseaza cu un obiect greu- eu am folosit un mojar. Se lasa 20 de minute, se intoarce si se mai lasa inca 10-15 minute. 

Pieptul de pui se indeparteaza din tigaie cu cateva minute inaintea celorlalte bucati.

Pentru salata, se taie ingredintele julienne sau rondele. Separat se amesteca oregano cu uleiul, sucul de lamaie si sarea, apoi se toarna peste salata. Se amesteca usor. 

Se serveste puiul fraged impreuna cu felii de lamaie, frunze proaspete de busuioc si oregano si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fraged la tigaie cu Delikat- condimente pentru gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Paste cu dovlecei si piept de pui

Postat de eumimi

Paste cu dovlecei si piept de pui

Taiem pieptul de pui si il punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Lasam pe foc doar pana cand se patrunde pieptul de pui si devine albicios ( nu prajim). Adaugam ceapa taiata julienne si mai lasam...

Citeste continuarea

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui

Postat de Pungasa_Rogue

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii. Se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, amestecul de ierburi si boia de la Delikat, apa cat sa ii acopere si sarea. Se fierb, iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 10:42
la 06.07.2018, 20:05
Felicitari! Minunata reteta!
la 06.07.2018, 20:06
Felicitari pentru premiu! Ma bucur ca ai trecut peste prejudecata ca tu nu castigi niciodata la concursuri.
la 06.07.2018, 20:43
la 06.07.2018, 20:47
Foarte bun! Felicitări pentru premiu!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking