Ingrediente
- Pentru pui:
- 1 pui intreg sau 6-8 bucati de pui
- 5 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri otet balsamic
- sucul si coaja de la 1/2 lamaie
- 1/2 pachet condimente pentru gratar din nou gama Delikat cu ingrediente 100% naturale
- sare, piper
- frunze de busuioc, oregano proaspete pentru servit
- 1 lamaie pentru servit
- Pentru salata:
- 2 rosii
- 1 castravete mic
- 1 ceapa mica (eu am folosit roz pentru ca e mai putin picanta)
- cateva masline Kalamata/ negre si verzi
- 1 lingura oregano din noua gama Delikat cu ingrediente 100% naturale
- frunze proaspete de busuioc
- 3 linguri ulei de masline extra virgin
- sucul de la 1 lamaie
- sare
Mod de preparare
Puiul intreg (daca se foloseste), se taie in 6-8 bucati. Carcasa se poate folosi la supa.
Carnea se usuca bine cu prosoape de bucatarie.
Intr-un vas incapator, se amesteca usturoiul pisat, 4 linguri de ulei, otetul balsamic, sucul si coaja de lamaie si condimetele pentru gratar. Se adauga carnea si se amesteca usor astfel incat puiul sa fie bine acoperit cu marinada.
Se lasa la marinat minim 5 ore la frigider.
Inainte de a fi fript, se presara sare si piper pe toate bucatile de pui.
Se incalzeste o tigaie (din fonta) la foc mediu cu uleiul de masline ramas si se adauga bucatile de pui cu partea cu piele in jos. Se acopera cu o farfurie/ capac si se preseaza cu un obiect greu- eu am folosit un mojar. Se lasa 20 de minute, se intoarce si se mai lasa inca 10-15 minute.
Pieptul de pui se indeparteaza din tigaie cu cateva minute inaintea celorlalte bucati.
Pentru salata, se taie ingredintele julienne sau rondele. Separat se amesteca oregano cu uleiul, sucul de lamaie si sarea, apoi se toarna peste salata. Se amesteca usor.
Se serveste puiul fraged impreuna cu felii de lamaie, frunze proaspete de busuioc si oregano si salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fraged la tigaie cu Delikat- condimente pentru gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|