Ingrediente
- 4 pulpe de pui,
- 5 cartofi mari,
- 100 g unt,
- 2 linguri smântână,
- Condimente: sare, boia dulce, oregano, cimbru, cimbrișor și coriandru – după gust,
- O varză mică albă,
- O varză mică roșie,
- Ulei – după gust,
- oțet – după gust,
- 1 l apă
Mod de preparare
Se dezosează pupele de pui și se ung cu mirodenii după plac (eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile preferate într-un borcănel) și se rumenesc bine pe grătarul electric.
Se curăță și se spală cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert într-o oală cu 1 l apă și o linguriță rasă cu sare. Când sunt bine pătrunși, se dau de pe foc, se scurg cartofii de apă, se adaugă untul și smântâna și se bat pentru piure.
Cele două verze se dau pe răzătoare și se asezonează după plac cu ulei, oțet, o sare și apă.
Se așază pe fiecare platou pui pe pat de piure și salată de varză.
Porții: 4
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 50 min
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/pui-fript-pe-gratar-cu-piure-si-salata.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fript pe gratar, cu piure si salata de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|