Pui Gong Bao

Postat de retetele_tinei in Pui
28 Sep 2014 | 10298 vizualizari

Puiul "Kung Pao" care mai este numit si " Gong-bao" sau " Kung Po", este o reteta stir-fry, picanta, preparata cu pui, alune, legume si chilli. Reteta face parte din bucataria Szechuan, originala din provincia Sichuan, China. Cu toate ca reteta este din Sichuan, ea s-a extins, in toata China, chiar daca a suferit unele, mici, modificari. Se crede, ca reteta a primit numele dupa Ding Baozhen ( 1820-86), care facea parte din Dinastia Qing si care a fost guvernatorul provinciei Sichuan.Titlul sau a fost "Gongbao" ( Kung-Pao). Numele " Kung-pao", deriva de la numele titlului sau. In perioada, "Revolutiei Culturale", numele retetei a suferit o distorsiune, pt ca era asociata cu Ding. Atunci reteta a fost numita " Bucati de pui prajite rapid" ( Hongbao Jiding), pana in 1980, cand i-a fost reabilitat numele.

Inapoi la reteta

Comentarii (14)

la 28.09.2014, 17:57
ce bunatate
la 28.09.2014, 17:57
la 28.09.2014, 18:02
la 28.09.2014, 18:05
la 28.09.2014, 18:10
la 28.09.2014, 18:35
Super!
la 28.09.2014, 18:43
la 28.09.2014, 18:48
la 28.09.2014, 21:54
delicios
la 29.09.2014, 08:04
azi as face-o daca as avea ce trebuie pt sos
la 29.09.2014, 09:26
interesant
la 29.09.2014, 14:35
Sper sa incercati acest pui pt ca este nemaipomenit!!
la 01.10.2014, 15:44
Bun
la 04.10.2014, 19:40

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking