Pui Gong Bao

Postat de retetele_tinei in Pui
28 Sep 2014 | 10274 vizualizari
Pui Gong Bao

Puiul "Kung Pao" care mai este numit si " Gong-bao" sau " Kung Po", este o reteta stir-fry, picanta, preparata cu pui, alune, legume si chilli. Reteta face parte din bucataria Szechuan, originala din provincia Sichuan, China. Cu toate ca reteta este din Sichuan, ea s-a extins, in toata China, chiar daca a suferit unele, mici, modificari. Se crede, ca reteta a primit numele dupa Ding Baozhen ( 1820-86), care facea parte din Dinastia Qing si care a fost guvernatorul provinciei Sichuan.Titlul sau a fost "Gongbao" ( Kung-Pao). Numele " Kung-pao", deriva de la numele titlului sau. In perioada, "Revolutiei Culturale", numele retetei a suferit o distorsiune, pt ca era asociata cu Ding. Atunci reteta a fost numita " Bucati de pui prajite rapid" ( Hongbao Jiding), pana in 1980, cand i-a fost reabilitat numele.

Ingrediente

  • 500g piept de pui
  • 2 ardei rosii, mai mici
  • 2 ardei galbeni, mai mici
  • 1 ceapa mare sau 4 fire de ceapa verde
  • 2 maini bune de alune
  • 1 bucata de ghimbir proaspat
  • 2 morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • 2 sau 3 ardei iuti, depinde de cat de iute, va place ( reteta, spune 9-10 ardei iuti) -ulei
  • Pt marinata:
  • 4 lingurite sos soia ( eu am avut dark)
  • 2 lingurite vin de orez
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 2 lingurite apa rece
  • 2 lingurite ulei de susan
  • Pt sos:
  • 2 lingurite vin de orez
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 2 lingurite zahar
  • 2 linguirte amidon de porumb
  • 4 lingurite sos soia
  • 4 lingurite apa
  • sare

Mod de preparare

Carnea se taie bucatele si se amesteca cu sosul mai sus amintit pt marinata.  Dupa, care se da la frigider pt 30 minute.

Cat carnea sta la marinat, se pregatesc legumele. Asadar, se curata si se taie cuburi ardeii galbeni,  ardeii rosii, morcovii si ceapa. In schimb usturoiul, ardeii iuti si ghimbirul se curata si se taie cat mai marunt.

Pana una, alta se poate pregatii si sosul. Asadar, se amesteca toate ingredientele, mai sus amintite, iar pasta rezultata se lasa deoparte.

Dupa ce carnea a stat suficient la marinat, se pune la prajit in ulei, pt 3 minute, la foc mare. Prajita se pune intr-un bol si se lasa deoparte.

Alunele se pun la prajit, cateva momente, pana se simte un miros de copt, de la ele. Dupa care se scot pe o farfure si se lasa deoparte.

Mai apoi, se pune o tigaie cu ulei la foc mare, iar cand e incalzit, se pun ardeii iuti.  Dupa cateva momente, se pun bucatile de ghimbir si usturoi ( iubesc mirosul de ghimbir prajit!!!!). Se amesteca bine, dupa care se adauga ceapa si se lasa la calit, pt 30 de secunde. Se pun si ardeii si morcovii, taiati care se lasa la calit pt nici mai mult nici mai putin de 1 minut. Si in cele din urma, in tigaie se pune si carnea.

Apoi, se punalunele si totul se lasa sa se prajesca pentrut inca 1 minut, dupa care se adauga sosul, deja pregatit. 

Se mai lasa, pe foc, pana sosul se ingroasa...apoi se poate servii!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Gong Bao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui Gong Bao

Postat de mirela0911

Pui Gong Bao

Cel mai bine e ca toate ingredientele sa fie curatate si taiate si puse la indemana. Pieptul de pui se taie fasii. Ceapa se curata si se taie solzisori, morcovii se taie rondele apoi fiecare...

Citeste continuarea

Pui Gong Bao a la Wu Xing

Postat de gusti

Pui Gong Bao a la Wu Xing

Maestrul Tushin Tugso spune ca denumirea de Pui Gong Bao nu are legatura cu alunele, cum eram tentati sa credem, ci cu numele unei regiuni a Chinei. El a indicat sa alegem de la inceput felul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2014, 17:57
ce bunatate
la 28.09.2014, 17:57
la 28.09.2014, 18:02
la 28.09.2014, 18:05
la 28.09.2014, 18:10

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking