Pui Gong Bao

Postat de mirela0911 in Pui
22 Mar 2015 | 8595 vizualizari
Pui Gong Bao

Mi-am adus aminte de aceasta reteta, pe care am mai facut-o chiar dupa ce am vazut-o la Gusti, si am zis sa o refac, in ideea de a mai schimba ceva in meniul casei. Nu pot sa va zic decat ca e atat de bun si se face atat de repede! :X P.S.: Insa partea cea mai frumoasa a fost cand mi-a spus fii-miu ca e cea mai buna mancare care am facut-o! :D Avand in vedere ca era pentru prima data ca servea mancare chinezeasca, m-am bucurat ca am reusit sa-i atrag atentia cu asa ceva!

Ingrediente

  • 500 g piept de pui fara os
  • 2 lg ulei de masline
  • o ceapa mijlocie
  • 5 catei de usturoi
  • 2 morcovi mari
  • 1/2 castravete lung
  • 3 lg ulei de masline
  • 4 lg soia
  • 1 lg pasta de ardei iute
  • piper, sare
  • 1 lgt zahar
  • 1/2 lg otet
  • 100 g arahide sarate

Mod de preparare

Cel mai bine e ca toate ingredientele sa fie curatate si taiate si puse la indemana. Pieptul de pui se taie fasii. Ceapa se curata si se taie solzisori, morcovii se taie rondele apoi fiecare rondea in betigase, la fel si castravetele. Usturoiul se curata si se taie feliute.

Acest fel de mancare se prepara in tigaie wok, dar eu cum nu am asa ceva in dotare, am folosit o cratita din teflon.

Se pun 2 lg ulei de masline la incins apoi se adauga carnea. Se presara putina sare si cu ajutorul unei spatule din lemn se amesteca pana ce aceasta se albeste si se rumeneste. Se scoate carnea intr-o farfurie.

Se scurge uleiul din cratita si se pun alte 3 lg de ulei si se lasa la incins. Se da focul la mediu si se pune pasta de ardei iute, apoi se pune ceapa, usturoiul, sosul de soia si morcovii. Se amesteca timp de vreo 2-3 minute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se pune zaharul apoi carnea. Se mai lasa putin pe foc amestecand bine pentru a se imbina aromele iar la final se adauga castravetii si arahidele. Se stinge focul, se stropeste cu otet, se amesteca putin dupa care se serveste cu pofta!

Sa aveti pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Gong Bao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui Gong Bao

Postat de retetele_tinei

Pui Gong Bao

Carnea se taie bucatele si se amesteca cu sosul mai sus amintit pt marinata.  Dupa, care se da la frigider pt 30 minute. Cat carnea sta la marinat, se pregatesc legumele. Asadar,...

Citeste continuarea

Pui Gong Bao a la Wu Xing

Postat de gusti

Pui Gong Bao a la Wu Xing

Maestrul Tushin Tugso spune ca denumirea de Pui Gong Bao nu are legatura cu alunele, cum eram tentati sa credem, ci cu numele unei regiuni a Chinei. El a indicat sa alegem de la inceput felul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2015, 11:44
Direct la favorite arata prea bine
la 22.03.2015, 11:45
la 22.03.2015, 11:47
Arata foarte bine
la 22.03.2015, 11:57
Ade e tare bun!
la 22.03.2015, 11:57
Multumesc Motanel

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking