Ingrediente
- 500 g piept de pui fara os
- 2 lg ulei de masline
- o ceapa mijlocie
- 5 catei de usturoi
- 2 morcovi mari
- 1/2 castravete lung
- 3 lg ulei de masline
- 4 lg soia
- 1 lg pasta de ardei iute
- piper, sare
- 1 lgt zahar
- 1/2 lg otet
- 100 g arahide sarate
Mod de preparare
Cel mai bine e ca toate ingredientele sa fie curatate si taiate si puse la indemana. Pieptul de pui se taie fasii. Ceapa se curata si se taie solzisori, morcovii se taie rondele apoi fiecare rondea in betigase, la fel si castravetele. Usturoiul se curata si se taie feliute.
Acest fel de mancare se prepara in tigaie wok, dar eu cum nu am asa ceva in dotare, am folosit o cratita din teflon.
Se pun 2 lg ulei de masline la incins apoi se adauga carnea. Se presara putina sare si cu ajutorul unei spatule din lemn se amesteca pana ce aceasta se albeste si se rumeneste. Se scoate carnea intr-o farfurie.
Se scurge uleiul din cratita si se pun alte 3 lg de ulei si se lasa la incins. Se da focul la mediu si se pune pasta de ardei iute, apoi se pune ceapa, usturoiul, sosul de soia si morcovii. Se amesteca timp de vreo 2-3 minute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se pune zaharul apoi carnea. Se mai lasa putin pe foc amestecand bine pentru a se imbina aromele iar la final se adauga castravetii si arahidele. Se stinge focul, se stropeste cu otet, se amesteca putin dupa care se serveste cu pofta!
Sa aveti pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Gong Bao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|