Pui Gong Bao a la Wu Xing

Postat de gusti in Pui
1 Dec 2011 | 18106 vizualizari

Zilele trecute am transmis in premiera liveVIDEO o demonstratie a lui Tushin Tugso, un maestru bucatar al celor de la Wu Xing, care a preparat Pui Gong Bao ...

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • o ceapa medie
  • 1 capatina de usturoi
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 castraveciori
  • sos de soia
  • pasta de ardei iute
  • sare si piper
  • zahar
  • otet
  • ulei de masline
  • arahide

Mod de preparare

Maestrul Tushin Tugso spune ca denumirea de Pui Gong Bao nu are legatura cu alunele, cum eram tentati sa credem, ci cu numele unei regiuni a Chinei. El a indicat sa alegem de la inceput felul in care vrem sa taiem ingredientele, fisii sau cuburi, si sa mergem pe aceeasi linie.

Eu am ales sa le tai cubulete. Tushin Tugso a insistat pe faptul ca daca toate ingredientele sint taiate de la inceput, prepararea unei portii nu depaseste mai mult de 2-3 minute.

Deci, am taiat puiul si legumele cuburi si am trecut la treaba.

1. am incins wok-ul, am adaugat ulei de masline, apoi cuburile de pui mestecind cu o lingura. Am pus un praf de sare. Cind s-au rumenit, le-am dat deoparte. Am scurs uleiul din tigaie

2. am pus din nou 2-3 linguri de ulei si cind s-a incins, am dat apoi pe foc mediu. Am adaugat pasta de ardei iute. Am folosit un produs marca Radu Popovici, pasta de ardei verde, care-mi place foarte mult.

3. am adaugat ceapa taiata cubulete, usturoiul felii, sos de soia, morcovul

4. se amesteca,se pune putina sare si piper, putin zahar, se adauga puiul, se amesteca

5. la final, am pus castravetele si alunele, am amestecat, am oprit focul

6. am stropit cu putin otet si putin sos iute

Operatiunea mea a durat cam 5 minute. A iesit un Pui Gong Bao delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Gong Bao a la Wu Xing" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cu alune si apio

Postat de andaoana

Pui cu alune si apio

Carnea de pui am spalat-o si am taiat-o in cuburi mici. Intr-un castron, am pus carnea, deasupra ei, am adaugat 5 linguri sos de soia, piperul si coaja razuita de la o lamaie bio. Amestecam carnea...

Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de Irina

Cordon Bleu

Am batut fasiile din piept de pui, dupa care le-am condimentat cu sare si piper. Am asezat cate trei fasii de piept de pui usor suprapuse, pentru a forma o "foaie" mai mare. Am asezat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2011, 20:55
bravo sefu..ai si pus reteta in practica!!!
la 01.12.2011, 21:00
vai, dar ce buna a iesiiiiit
la 01.12.2011, 21:02
Wow!!! Cred ca e mai mult decat minunat acest preparat!
la 01.12.2011, 21:05
daaaa, foarte buna a iesit! Eu cind ajung intr-un restaurant chinezesc, asta maninc. Dar mi-a iesit si mie fff buna mincarica, asa ca probabil o voi face destul de des si acasa. Mai ales ca e simpla de tot reteta.
la 01.12.2011, 21:06
buuuun

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking