Pui cu salvie si lamaie, papardelle si spanac

Postat de mihaelar63 in Pui
30 Dec 2019 | 2571 vizualizari
Pui cu salvie si lamaie, papardelle si spanac

 O reteta nemaipomenit de gustoasa. Sincer nu m-am gandit ca o sa iasa atat de buna . Fiind saturati de garniturile clasice am ales papardelle inviorate cu spanac si chorizo. "Bunatati pentru Craciun"

Ingrediente

  • 1 kg pui de casa -pulpe aripi, capat de piept
  • 6 frunze de salvie uscata -din gradina
  • 3 catei usturoi
  • 50 gr unt
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 300 gr papardelle
  • 2 maini de baby-spanac
  • 1/2 ceapa galbena
  • 1 lamaie -zeama
  • piper cu lamie macinat
  • rosii cherry
  • sare

Mod de preparare

  1. Puiul se curata bine si se spala .
  2. Se pune la prajit in uleiul incins amestecat cu unt si cateii de usturoi .
  3. Deasupra se presara salvia sfarmata si cimbrul maruntit .
  4. Sarati si piparati cu cu piperul cu lamaie .
  5. Stoarceti deasupra zeam de lamie si adugati vinul .
  6. Puneti capacul si lasati pana vinul scade .
  7. In acest momentse lasa pana puiul incepe sa se rumeneasca .
  8. Intoarceti carnea de pe o parte pe alta .
  9. Fierbeti papardellele in multa apa cu sare .Se scurgde lichidul incare au fiert si se limpezesc cu apa rece .
  10. In alta tigaie se inabuse in putin ulei ceapa taiata marunt , chorizo maruntit si rosiioarele .
  11. Adugati spanacul frunze si amestecati de doua ori .
  12. Puneti papardelele impreuna cu amestecul de spanac si chorizo .
  13.  Serviti puiul cald impreuna cu garnitura de paste .

  Sa aveti pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu salvie si lamaie, papardelle si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aripioare picnic

Postat de Leontina_Costel1970

Aripioare picnic

Mai intai curatam de eventualele impuritati aripioarele, apoi le spalam si le punem intr-o oala, acoperim cu apa, adaugam delikat si lasam sa fiarba cca 20 minute. Scoatem aripioarele le lasam sa...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu varza si carne

Postat de AdrianUdrea

Musaca de cartofi cu varza si carne

Se incepe mai intai cu varza care se toaca si se lasa la desarat pentru 10-5 minute, in apa cat sa o acopere. Daca este prea acra, se mai schimba odata apa. Dupa acest interval, se caleste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2019, 15:23
la 30.12.2019, 15:34
la 30.12.2019, 15:54
la 30.12.2019, 17:12
Nu știu cum este salvia, dar puiul este sigur bun...!
la 30.12.2019, 17:38
Bun!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking