Pui in punga, la cuptor

Postat de vasimur in Pui
23 Iun 2019 | 10204 vizualizari

Friptura de pui gătită la cuptor, în pungă, este foarte fragedă și rumenă în același timp. Îmi aduc aminte de copilărie când atât bunica cât și mama mea făceau pui la pungă, în cuptorul de la soba cu plită. Foloseau pungi de hârtie, acelea maro, în care cumpărau zahăr și pe care le ungeau bine cu ulei sau untură de porc iar puiul ieșea fraged, suculent, rumen și foarte gustos. Vreau să vă spun că am gătit chiar și pește la pungă de hârtie și rezultatele au fost spectaculoase, spre încântarea copiilor mei, când erau mici.  Secretul constă în faptul că punga de hârtie reține în interiorul ei suficient abur pentru ca puiul să rămână fraged și suculent, permițând în același timp evaporarea unei cantității de abur, astfel încât puiul să se rumenească și să devină ușor crocant și delicios.

Inapoi la reteta

Comentarii (10)

la 23.06.2019, 16:08
Foarte gustos!
la 23.06.2019, 16:12
Un răsfăț culinar...!
la 23.06.2019, 18:50
Ne placea mai demult cand mai foloseam si eu pungile Am uitat de ele Ia sa le scot la inaintare
la 23.06.2019, 20:30
la 23.06.2019, 20:36
Rumen si bun!
la 23.06.2019, 21:29
Foarte gustos!
la 24.06.2019, 08:49
Gustos!
la 24.06.2019, 09:28
Mulțumesc mult pentru aprecieri!
la 24.06.2019, 22:34
O bunatate!
la 25.06.2019, 19:52
Cat de gustos si fraged iese puiul in punga! Mai pregatim si noi si tare il savuram!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking