Ingrediente
- 500 gr carne de pui, dupa preferinta (pulpe, piept de pui)
- 1 ceapa
- 300 gr ciuperci champignon brune
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei kapia
- 300 ml sos de rosii
- sare
- piper negru macinat
- cimbru
- rozmarin
- 2 linguri ulei
- 1 foaie de dafin
- patrunjel verde
Mod de preparare
Spalam carnea de pui si o scurgem bine. Tocam ceapa marunt, ardeii ii taiem feliute subtiri. Ciupercile le spalam, le stergem bine si le taiem lamele putin mai grosute.
In uleiul incins, punem carnea de pui. O lasam pana se albeste pe toate partile, apoi adaugam ceapa. Amestecam usor pana ceapa se inmoaie, apoi adaugam ciupercile. Punem capacul si lasam pana ciupercile se inmoaie usor. Adaugam sosul de rosii, ardeiul gras, cimbru, sare, piper, foaia de dafin, putina apa calda si fierbem la foc mic, acoperit cu un capac pana sosul se leaga. Inainte cu 5 minute de a fi gata, punem rozmarinul.
Servim fierbinte, presarata cu patrunjel verde, langa o garnitura de orez sau cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de rosii cu ciuperci si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|