Pui in sos si cus-cus

Postat de pusikmea in Pui
4 Ian 2012 | 13924 vizualizari
Pui in sos si cus-cus

M-am trezit cu gandul sa fac pate de casa, insa am sfarsit prin a face un cus- cus delicios cu pui, daca nu ati incercat cus-cus pana acum, va recomand cu incredere, este foarte bun si usor de facut.

Ingrediente

  • 250 g cus- cus
  • 3 pulpe
  • o ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei
  • 3 linguri tocana de legume sau bulion
  • sare
  • piper
  • alb
  • nucsoara
  • busuioc uscat
  • patrunjel proaspat
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pentru inceput spalam pulpele, le condimentam cu sare, piper, nucsoara si putin busuioc uscat si le punem intr-o tigaie in 3-4 linguri de ulei de masline ( daca nu aveti ulei de masline, se poate folosii orice ulei ), acoperim tigaia cu un capac si le lasam sa se inabuseasca bine. Cand sunt gata le scoatem, iar in uleiul care a ramas vom pregati cus-cusul conform instructiunilor de pe pachet si anume, se caleste cus-cusul in 30 ml ulei pana incepe sa se rumeneasca, dupa care adaugam 750 ml apa fierbinte si lasam sa fiarba 10 minute. Cand cus-cusul este fiert, condimentam cu sare si piper si asezonam cu patrunjel tocat fin.

Separat calim ceapa si usturoiul taiate marunt in 2 linguri de ulei de masline, dupa care adaugam ardeiul taiat cubulete mici, lasam se caleasca impreuna, dupa care adaugam tocana de legume sau bulionul si o cana cu apa si lasam sa fiarba impreuna. Cand a inceput sa scada din apa, adaugam si pulpele pe care le-am dezosat intre timp, punem capacul si mai lasam vreo 10 minute. Condimentam cu sare, piper, busuioc si asezonam cu patrunjel proaspat tocat fin. Servim alaturi de cus - cus. Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piept de pui Buffalo cu sos de branza

Postat de Creatsa

Piept de pui Buffalo cu sos de branza

Pieptul de pui l-am taiat in fasii subtiri si lungi.(aprox 12 bucati) L-am condimentat cu sare,piper ,boiaua dulce si boiaua iute si l-am lasat sa se odihneasca 15 minute. L-am trecut apoi...

Citeste continuarea

Reteta de piept de pui cu legume chinezesti

Postat de mirela0911

Reteta de piept de pui cu legume chinezesti

Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu legume chinezesti Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape absorbante apoi se taie in fasii subtiri. Intr-o cratita se pune uleiul la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2012, 14:27
la 04.01.2012, 14:29
fain arata
la 04.01.2012, 14:35
motan, sufletista, multumesc
la 04.01.2012, 14:37
mmm......ce bun.
la 04.01.2012, 14:37
multumesc medi

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking