Pui in stil mediteranean

Postat de simona72 in Pui
23 Apr 2019 | 4164 vizualizari
Pui in stil mediteranean

Puiul are la baza marinarea cu iaurt. Aromele de astazi sunt fresh si reconfortante. Menta, lamaia, oregano si uleiul de masline ma duce cu gandul la Grecia, la vacanta…     

Ingrediente

  • Carne de pui (pulpe, aripi, piept)
  • Pentru marinare:
  • 200 gr iaurt gras grecesc
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita rasa piper proaspat rasnit
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 mana frunze proaspete de menta tocate fin
  • Coaja si zeama de la jumatate lamaie
  • Pentru garnitura:
  • 1 castron de cus-cus
  • 1 castron apa fierbinte
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 legatura mare de patrunjel tocat fin
  • 1 mana de menta proaspata tocata fin
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • Zeama de la jumatate de lamaie
  • 3-4 rosii taiate cubulete

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, pieptul se lasa intreg si se cresteaza usor pentru a patrunde mai bine aromele.

Pentru marinare: toate ingredientele se amesteca intr-un castron. Se pune carnea, se amesteca bine cu mainile sau cu lingura. Este important carnea sa fie „imbracata” bine in aceasta marinada. Se pune folie peste castron si se da la frigider pentru cel putin 30 minute.

Pentru prajire ar fi de preferat la gratar. Dar merge la fel de bine si la cuptor sau in tigaia gril. Eu am ales varianta la cuptor.  In tava mare a aragazului captusita cu hartie de copt am pus carnea si toata marinada. Se da la cuptorul incins la 190 grade C, pentru 35-40 minute.

Pentru garnitura: intr-un vas mai mare se pune cus-cusul. Se adauga atata apa clocotita cat cus-cus ati pus(se masoara cu acelasi castron). Se amesteca usor cu o lingura, se pune capac sau folie alimentara peste vas. Se lasa 10 minute la hidratat. Dupa cele 10 minute cus-cusul a crescut in volum, a absorbit toata apa. Cu o furculita amestecam usor, de fapt il aerisim, il afanam. Adaugam restul de ingrediente mentionate mai sus si amestam. Asezonam dupa gust.

Se serveste calda sau rece o portie de cus-cus cu pui. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in stil mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui Vanatoresc (Cacciatore)

Postat de momo121

Pui Vanatoresc (Cacciatore)

          Spalam pulpele si le curatam de piele (daca va plac cu piele le puteti lasa asa), apoi le taiem in jumatate si le condimentam cu sare si piper.  ...

Citeste continuarea

Piept de pui dulce cu susan

Postat de timea

Piept de pui dulce cu susan

Amestecam intr-un bol toate ingredientele mai putin semintele de susan.  Pieptul de pui il taiem fasii pe care le punem in bol si amestecam. Acoperim bolul si il tinem la frigider 1-2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2019, 15:04
imi place mult marinata ta, foarte gustos
la 23.04.2019, 15:42
bun bun
la 23.04.2019, 15:54
Pe placul meu...!
la 23.04.2019, 16:14
Bun, bun, bun!
la 23.04.2019, 16:41
Multumesc!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking