Pui Kiev
Postat de diaconta in Pui 20 Noi 2014 | 9915 vizualizari
O reţetă pe cât de gustoasă pe atât de simplă.
Mie,personal îmi place foarte mult pieptul de pui,iar pregătit în felul acesta,are o textură minunată.Crusta crocantă este completată minunat de carnea fragedă,bine făcută ,îmbibată de aromele untului topit în interior.
După denumire se pare că acest preparat aparţine bucătăriei ucrainiene,dar se pare că a fost pregătită prima oară la Moscova în secolul XX.
Analizând mai multe variante de reţete,am văzut ca unele se rezuma la a-l prăji doar în tigaie,uneori chiar s-a bătut pieptul de pui pentru a se prăji mai uşor.
Eu am preferat să las bucăţile de pui aşa mai groase şi să-l pun puţin şi la cuptor.
Astfel untul va avea timp sa pătrunda carnea frăgezind-o.
Pentru a aroma untul puteţi sa folosiţi ierburi si arome care vă sunt pe plac în combinaţie cu carnea de pui.
Este un preparat gustos şi foarte consistent.Noi l-am însoţit de un piure de cartofi şi salata de sfeclă roşie cu hrean,proaspăt pregătită.
Inapoi la reteta
|