Pui Kiev

Postat de diaconta in Pui
20 Noi 2014 | 9915 vizualizari
Pui Kiev

O reţetă pe cât de gustoasă pe atât de simplă. Mie,personal îmi place foarte mult pieptul de pui,iar pregătit în felul acesta,are o textură minunată.Crusta crocantă este completată minunat de carnea fragedă,bine făcută ,îmbibată de aromele untului topit în interior. După denumire se pare că acest preparat aparţine bucătăriei ucrainiene,dar se pare că a fost pregătită prima oară la Moscova în secolul XX. Analizând mai multe variante de reţete,am văzut ca unele se rezuma la a-l prăji doar în tigaie,uneori chiar s-a bătut pieptul de pui pentru a se prăji mai uşor. Eu am preferat să las bucăţile de pui aşa mai groase şi să-l pun puţin şi la cuptor. Astfel untul va avea timp sa pătrunda carnea frăgezind-o. Pentru a aroma untul puteţi sa folosiţi ierburi si arome care vă sunt pe plac în combinaţie cu carnea de pui. Este un preparat gustos şi foarte consistent.Noi l-am însoţit de un piure de cartofi şi salata de sfeclă roşie cu hrean,proaspăt pregătită.

Ingrediente

  • 3 jumataţi piept de pui fara os
  • 100 g unt
  • Pudra de usturoi sau 2 căţei de usturoi pisaţi
  • Sare,piper
  • Marar verde
  • Condiment Barbeque de pui
  • 2 oua
  • 5-6 linguri faina
  • 5-6 linguri pesmet
  • Cascaval
  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare

Untul l-am amestecat cu condimentele si mararul verde tocat,l-am pus într-o folie alimentara,l-am facut rulou si l-am lasat la frigider sa se întareasca.

In fiecare bucata de piept de pui am facut câte un „buzunar”,în el vom pune untul,deci vom face taietura mai sus de linia mediana a bucatii de pui,pentru ca untul sa nu se scurga în tigaie la prajit.

Vom avea grija si sa nu strapungem carnea pe partea opusa.

Pare complicat dar se vede din poza ca nu este chiar asa.

Am condimentat si carnea de pui.

Untul pregatit l-am împartit în trei si am pus o bucata în fiecare buzunar format.

Daca doriti,puteti sa prindeti cu o scobitoare,eu l-am lasat asa si nu s-a întâmplat sa curga untul afara.

Ouale le-am batut cu putina sare.

Am dat fiecare bucata de carne prin faina,având grija sa acopar toata carnea,astfel oul va adera mai usor.

Am dat apoi carnea prin ou si prin pesmet.

La fel si cu pesmetul se acopera foarte bine toata suprafata.

Am încins uleiul în tigaie si am pus carnea mai întâi astfel încât taietura sa fie deasupra si sa nu se scurga untul.

Am prajit câteva minute pe fiecare parte,apoi le-am transferat într-o tava cu hârtie de copt ,am presarat cascaval si le-am lasat la cuptor 20 de minute.

Le-am scos pe servetel absorbant.

Le-am servit calde ,cu piure de cartofi si salata de sfecla.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kiev" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui Kiev

Postat de RuxyRux

Pui Kiev

Pieptul de pui se spala, se taie in doua, apoi fiecare bucata se feliaza si se deschide un buzunar. Eu am avut piepti mari de pui, astfel ca am reusit sa scot 5 bucati. Untul moale se freaca cu...

Citeste continuarea

Pui Kiev

Postat de deyutzky

Pui Kiev

Untul moale il amestecam cu patrunjelul tocat, usturoiul dat pe razatoarea mica sau zdrobit, mararul tocat, sarea si piperul. Punem compozitia pe o bucata de folie alimentara si o rulam....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2014, 00:02
De mult timp imi sta si mie capul la el
la 21.11.2014, 00:05
excelent
la 21.11.2014, 06:52
Ce apetisant!
la 21.11.2014, 07:15
Yamiiii!
la 21.11.2014, 08:51
mmm ce bine arata!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking