Varza dulce a la Cluj

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
15 Noi 2014 | 31214 vizualizari
Varza  dulce a la Cluj

De obicei fac varza a la Cluj cu varza murata, dar, cum aici gasesc mai greu, am facut cu varzza dulce. Si a iesit un fel de musaca minunata. Este foarte important sa dam atentie si gust fiecarui strat din acest fel .

Ingrediente

  • 2 verze medii proaspete
  • cimbru verde, sare, piper,ulei de masline
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 cana pasta de rosii;
  • 1 lingura pasta de ardei rosu, 1 lingura pasta de legume (vezi reteta mea)
  • 1 pahar de vin alb
  • concentrat de pui (tip knorr)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 2 cani de orez cu bob rotund
  • 1 pahar smantana
  • 1 ou

Mod de preparare

- Varza o taiem nu foarte marunta si o saram putin. Dupa cca 10 minute o stoarcem de apa lasata si o punem intr-o cratita la calit cu ulei de masline. Amestecam si adaugam cimbru proaspat si piper alb macinat. Cand s-a inmuiat si a scazut lichidul adaugam 2 linguri de pasta de rosii. Dam deoparte.

- Intr-o cratita punem ceapa tocata fin si pasta de legume . Calim in ulei de masline si  dupa 2 minute adaugam si usturoiul pisat. Lasam 1 minut sa prinda gust si culoare si aduagam carnea tocata. Amestecam bine si lasma sa se prajeasca putin. Punem sare, piper, pasta de ardei si turnam vinul alb. Lasma sa scada zeama si apoi aduagam pasta de rosii, dafin si cimbru verde. Turnam apa fierbinte in care am topit 1/2 cub concentrat de carne. acoperim si lasam sa fiarba bine. Cand  carnea e fiarta, descoperim si lasam sa scada si sa se ingroase putin sosul. 

- Orezul se fierbe in 4 cani de apa cu sare . Apoi strecuram si dam deoparte. 

Intr-un vas termorezitent punem un strat de varza, punem cateva linguri din compozitia de smantana cu ou , adaugam orez si apoi un strat de carne. Repetam cu varza-smantana-orez-carne si la urma resutl de varza. Deasupra turnam restul de smantana cu ou si putin suc de rosii. Dam la cuptorul incalzit pt cca 30 minute, cand se rumeneste deasupra. Stingem cuptorul si lasam vasul acolo, lasand si usa itnredeschisa. Cand s-a mai racit acoperim cu o folie de aluminiu si lasma pana vrem sa servim. La servire doar dam drumul la cuptor sa se incalzeasca . Este mai buna fiind facuta inainte cu cateva ore de a fi servita.

Servim cu smantana!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Retete similare

Varza a la Cluj (cu varza dulce)

Postat de mirela0911

Varza a la Cluj (cu varza dulce)

Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare, se lasa cateva minute, apoi se stoarce de excesul de apa si se pune la calit intr-o cratita cu 2-3 lg...

Citeste continuarea

Varza a la Cluj

Postat de Oana

Varza a la Cluj

Opariti varza murata daca este prea sarata, apoi taiati-o fideluta. Taiati cubulete ceapa. Puneti uleiul sa se incinga bine intr-o cratita incapatoare, adaugati...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 15.11.2014, 18:16
Placeee!
la 15.11.2014, 18:24
la 15.11.2014, 18:29
Eeeeee,sarmaua lenesa e foarte buna!
la 15.11.2014, 18:52
like
la 15.11.2014, 19:06

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking