Ingrediente
- 1 kg carne pui de casa -pulpe si spate
- 2 cepe rosii
- 1 caciulie usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 1 foaie dafin
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita oregano uscat maruntit
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- sare
Mod de preparare
- Carnea de pui bine spalata se pune intr-un bol impreuna cu condimentele si cu sarea .
- Se amesteca bine , masand usor bucastile de carne pentru ca sa se condimenteze uniform .
- Ceapa se curata si se taie jumatati .
- Se curata usturoiul de mustati si se taie in jumatate .
- Mie imi place in fripturi sa procedez astfel cu usturoiul .
- Dupa cocere , usturoiul se strange usor si continutul ca o crema il intind sau amestec pe/in carne .
- Ardeii se curata , spala si se taie dupa dorinta .
- Se foloseste un borcan adecvat cantitatii de pui ce o avem. Eu am folosit un borcan de 2 l.
- Se aseaza carnea de pui si foaia de dafin in borcan , alternand cu ceapa , usturoiul si ardeii grasi .
- Sigilati gura borcanului cu ajutorul unei folii de aluminiu .
- Atentie !!!!Cuptorul nu se preincalzeste pentru a evita sparcera borcanului .
- Borcanul se pune la cuptor timp de o ora si jumatate la 180 grade Celsius .
- Daca doriti carnea mai rumena scoateti folia inainte cu 20 de minute de terminarea coacerii .
- Serviti carnea de pui preparata la borcan ,alaturi de garnitura si salata preferata .
- Pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|