Pui la cuptor

Postat de rhapsody in Pui
19 Feb 2015 | 11798 vizualizari
Pui la cuptor

Puiul e cel mai simplu de gatit, pentru ca nu trebuie sa-i facem mare lucru. Numai ca de fiecare data cand faceam pui la cuptor, pieptul iesea uscat. Nu si de data aceasta! Acuma sa nu va luati de bietul pui ca-i nesimtit si dezgolit asa, dar saracul e crescut la tara si "macelarit" tot acolo de soacra mea, cum a putut si ea. :)))

Ingrediente

  • 1 pui de tara (~1500 g)
  • Saramura din 1 lg cu varf sare la litrul de apa
  • Pentru uns
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 lg ierburi de Provence
  • 1 lgt oregano
  • 1/2 lg miere
  • Pentru pus in interior
  • o ramura cimbru uscat
  • 1/2 lamaie
  • pt pus in tava
  • 1 ceasca vin alb sec (150 ml)
  • 1 ceasca apa
  • Garnitura
  • cartofi
  • 1 lg ulei masline extravirgin
  • sare
  • Sos
  • 150 g smantana
  • 4-5 catei de usturoi
  • o tulpina menta proaspata

Mod de preparare

1. Spala puiul bine si pune-l intr-un vas incapator, pune deasupra saramura cat sa il acopere si baga vasul in frigider pentru 24 h. In caz ca ramane o parte neacoperita te duci si rasucesti puiul cam la 3-4 ore astfel incat sa ia contact cu saramura pe toata suprafata lui.

2. Dupa 24 h scoti puiul de la sararmura si il lasi pe masa cateva ore (3-4) astfel incat carnea sa  revina la temperatura mediului ambiant.

3. Pregatesti marinada amestecand uleiul cu ierburile de Provence, miere si oregano, si cu ajutorul unei pensule ungi puiul cu acest amestec.

4. Introduci lamaia si ramura de cimbru in interiorul puiului.

5. Legi picioarele puiului cu o ata groasa de bumbac apoi pui puiul (cu pieptul in sus) pe un gratar intr-o tava adanca, iar in tava pui vinul si apa.

6. Introduci in cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius pentru o ora selectand treapta in care sunt aprinse ambele rezistente (superioara si inferioara). Cresti apoi temperatura la 190 grade celsius si il mai lasi 40  minute intorcandu-l pe rand (la aproximativ 13 minute) cu laterale si cu spatele in sus.

Garnitura:

Cureti cartofii, ii speli si ii tai in felii groase. Ii pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii stropesti cu ulei si ii presari sare deasupra si ii bagi in cuptorul preincalzit 10-15 minute pe treapta 3 grill.

Sos

Cureti usturoiul si il zdrobesti cu putina sare apoi il pui in smantana. Adaugi si menta tocata si eventual sare daca mai simti nevoia si amesteci bine.

Enjoy!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

Postat de Caty

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

Cum se prepara Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda Scoatem carnea cu 30 minute mai devreme, pentru a se tempera. Spalam bucatile de rasol, le stergem cu...

Citeste continuarea

Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor

Postat de Bucataras

Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor

Cum se prepară Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor: Preîncălzește cuptorul la 200°C. Fierbe al dente pastele în apă cu sare. Scurge-le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2015, 15:18
la 19.02.2015, 15:21
crocant
la 19.02.2015, 15:28
Ce frumos este rumenit!
la 19.02.2015, 15:33
Multumesc!
la 19.02.2015, 15:39
ce bine arata, numai bun pentru pranz

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking