Pui la cuptor cu ierburi aromatice

Postat de Oana in Pui
26 Feb 2015 | 8406 vizualizari
Pui la cuptor cu ierburi aromatice

Multumesc Sylvia pentru inspiratie si reteta, este absolut delicios puiul pregatit asa!

Ingrediente

  • un pui intreg - puiul fericit de la Agricola
  • o cana cu supa de legume
  • jumatate de pahar vin alb
  • 50 gr unt
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • fulgi de chilli
  • salvie uscata sau proaspata
  • cimbru, patrunjel, busuioc, menta- proaspete sau uscate, dupa plac

Mod de preparare

Puiul se spala bine, se usuca cu prosoape de hartie, se parleste daca e cazul (din pacate pe plita cu inductie nu se poate face asta :) ) Se pregateste un amestec din untul moale si condimentele puse dupa gust, se adauga verdeturile taiate marunt, usturoiul dat pe razatoare si se omogenizeaza bine compozitia. Se desface cu grija pielea puiului, de pe pulpe si piept, cu ajutorul degetelor si cu mare grija sa nu se rupa. Se introduce sub piele amestecul de unt si ierburi si se intinde bine peste tot, se "maseaza" si in interior si pe deasupra pana este acoperit frumos. Se fixeaza pulpele puiului sub piele si aripioarele sub pui.

Se asaza puiul intr-o tava, pe un grilaj. In tava se pun supa de legume si vinul, cativa catei de usturoi si cateva crengute de cimbru si rozmarin proaspat. Se pune tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru o ora si jumatate. Dupa jumatate de ora se reduce temperatura la 180 si incepe sa se stropeasca puiul cu zeama din tava. Se repeta stropirea puiului cat mai des, ca sa nu se arda si sa fie cat mai suculent.

Noi am pregatit mai multe garnituri, un sote de fasole verde cu usturoi si muguri de pin, cartofi rondele la cuptor si rosii cherry coapte.

Vedeti aici si reteta Sylviei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu ierburi aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui umplut a la marocaine (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Pui umplut a la marocaine (reteta video)

Prima data marinam puiul cu 2-3 linguri de ulei, putina ceapa, jumatate din cantitatea de patrunjel,ghimbirul pudra,ierburile aromatice, o lingura de curry, sare piper si mixul de condimente....

Citeste continuarea

Pui cu cartofi la cuptor

Postat de roxanamiti

Pui cu cartofi la cuptor

3 linguri ulei, otetul balsamic, sucul de la lamaie, sosul de soia, lingurita de ierburi aromatice, condimentul pt. pui, piperul si sarea se amesteca apoi se ung bine copanelele si se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2015, 16:38
hmmmm cum arata
la 26.02.2015, 16:41
Cu cata dragoste gatesti
la 26.02.2015, 16:50
la 26.02.2015, 16:56
Vaaai, cat de bine arata!
la 26.02.2015, 17:02
ce companie frumoasa are puiul ! arata minunat

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking