Pui la cuptor cu mirodenii italienesti si cartofi crocanti

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
15 Oct 2017 | 2129 vizualizari
Pui la cuptor cu mirodenii italienesti si cartofi crocanti

Ingrediente

  • 1 pui
  • 3 linguri mirodenii italienesti(eu am folosit de la Euroma cu rosii uscate, salvie, patrunjle, piper cayenne, usturoi pudra, rozmarin, busuioc si piper)
  • sare
  • ulei de masline
  • 8 cartofi de marime medie
  • paprika afumata
  • 1/2 castravete
  • 2 rosii
  • cateva masline Kalamata
  • otet din vin alb
  • ulei de masline extra virgin
  • 2 fire ceapa verde
  • sos de branza ( eu am folosit Heks'nkaas: crema de branza cu praz, maioneza, vin, patrunjel, usutroi, mustar si zahar)

Mod de preparare

Se portioneaza puiul in 8 bucati. Carcasa se poate folosi la o supa.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Se adauga bucatile de intr-un bol si se adauga sare, piper si 2 linguri de mirodenii. Se amesteca bine. Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptor 30 de minute sau pana cand s-au rumenit si sunt gatite complet. Bucatile de pui s-ar putea sa fie gata dupa 20 de minute. 

Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in sferturi. Se amesteca cu restul de mirodenii italienesti, paprika, sare, piper si ulei de masline. 

Se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 30 de minute la cuptor, intorcandu-i la jumatatea timpului. 

Se pot gatit in acelasi timp cu puiul, pe 2 rafturi inferioare fata de pui.

Intre timp, se taie castravetii, rosiile si ceapa pentru salata si se amsteca cu sare, piper, masline, ulei de masline extra virgin si otet. Optional, se pot adauga mirodenii italienesti si in salata. 

Se serveste puiul fierbinte, impreuna cu salata, cartofii si sosul de branza. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu mirodenii italienesti si cartofi crocanti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Shaorma cu piept de pui

Postat de Corina33

Shaorma cu piept de pui

Pieptul se pui taiat felii si condimenteaza cu sare si piper sau cu condimente pentru pui si se prajeste intr-o tigaie teflonata sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca...

Citeste continuarea

Mini tarte cu pui si ciuperci(reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Mini tarte cu pui si ciuperci(reteta video)

Intr-un bol punem faina, galbenus de ou, sare, piper si unt. Amestecam bine pana obtinem un aluat omogen. Framantam aluatul 3 minute. Lasam aluatul sa se odihneasca in frigider timp de 10 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2017, 15:10
Aici ma bag la o portie....
la 15.10.2017, 15:24
arata apetisant!
la 15.10.2017, 15:44
la 15.10.2017, 15:53
la 15.10.2017, 16:11
Delicioși!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking