Pui la cuptor, umplut cu legume, ciuperci si orez

Postat de merisor67 in Pui
27 Iul 2015 | 11174 vizualizari
Pui la cuptor, umplut cu legume, ciuperci si orez

Daca tot am primit de la mama soacra cate un pui de curte saptamanal, am incercat sa ii prepar in mai multe moduri. Sunt deliciosi oricum, nu se compara cu puii din comert, clar! De data aceasta am umplut puiul cu multe legume, ciuperci si orez si l-am lasat la cuptor la foc mic spre mediu sa se prepare mai suculent.

Ingrediente

  • 1 pui fraged de curte
  • mazare + morcov la punga, congelate(450 gr)
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ardei gras, rosu
  • 275 gr ciuperci conservate
  • 150 gr orez( Deroni)
  • 2 linguri grasime de pui topita, sau ulei
  • cimbru
  • piper
  • maghiran
  • boia de ardei dulce
  • 2 foi dafin
  • sare
  • 2 l apa
  • Pentru uns puiul:
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura grasime de pui topita
  • boia de ardei dulce
  • cimbru
  • busuioc
  • salvie
  • piper

Mod de preparare

Spalam bine puiul si il punem la fiert in apa cu 1 lingurita sare, intr-un vas incapator.

Il lasam sa fiarba aproximativ 15 minute dupa ce apa a atins punctul de fierbere si inlaturam spuma care se formeaza.

Am fiert putin puiul,  pentru ca fiind un pui de tara, a fost impanat cu grasime si nu am vrut ca aceasta sa inunde legumele cu care l-am umplut.

Bineinteles ca nu s-a topit grasimea definitiv, dar o parte din ea am eliminat-o prin fierbere si in plus, puiul se va prepara mai suculent la cuptor, dupa fierbere.

Scoatem puiul din apa si il lasam sa se raceasca putin.

Intre timp ne ocupam de sosul cu care il vom unge.

Curatam usturoiul si il pisam in mojar cu 1 lingurita sare, apoi adaugam peste el grasime de pui, separata din supa in care a fiert.

Luam de deasupra cu o lingura, sau putem pune pur si simplu ulei de masline.

Frecam usturoiul cu grasime, apoi adaugam condimentele, cate un praf din fiecare si amestecam bine.

Mai diluam cu putina supa si ungem puiul cu acest sos si pe exterior, dar si prin interior.

Lasam puiul uns la odihnit, acoperit, pana cand preparam legumele.

Tocam ceapa solzisori si o calim usor tot in grasime de pui, separata din supa, sau in ulei, apoi adaugam ciupercile scurse, legumele congelate si ardeiul tocat marunt.

Le amestecam de cateva ori pe foc, adaugam si orezul si le asezonam cu putina sare si condimente.

Adaugam peste ele si cateva linguri de supa, ca sa nu se lipeasca de vasul in care le preparam, apoi le dam deoparte de pe foc si le lasam sa se raceasca usor cat timp se mai odihneste si puiul nostru.

Nu preparam legumele prea mult, doar asa cat sa se imprieteneasca intre ele si sa-si imprumute gusturile.

Umplem puiul cu acest mixt, il asezam in tava unsa in prealabil, dar nu foarte tare, apoi langa pui asezam restul de legume si orez, care ne-au mai ramas.

Dam tava la cuptor pentru 60 de minute la 150 de grade, dar avem grija sa ne mai uitam din cand in cand, in special la legumele cu orezul de langa pui si sa le mai invartim sa nu se usuce orezul de deasupra.

Eventual mai picuram peste ele si cate putina supa.

Pe la jumatatea timpului, intoarcem si puiul pe partea cealalta sa se rumeneasca uniform.

Timpul de preparare depinde si de cat de fraged este puiul, se poate scurta sau prelungi.

Incercam puiul cu o furculita, aproape de expirarea timpului, iar in ultimele 5-10 minute dam si focul mai tare sa se coloreze frumos.

Legumele din interiorul puiului au gust mai deosebit decat cele din tava.

Pot sa va spun ca a fost tare gustos si delicios acest pui, dar nici legumele n-au fost mai prejos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor, umplut cu legume, ciuperci si orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Piept de pui la grill cu rosii si spanac

Postat de Irina

Piept de pui la grill cu rosii si spanac

Am asezat cele doua bucati de piept de pui pe hartie de copt, am presarat peste ele sare, seminte de fenicul, piper proaspat rasnit si rozmarin. Am acoperit cu o alta bucata de hartie de copt si...

Citeste continuarea

Pui cu bambus si legume

Postat de timea

Pui cu bambus si legume

Punem pe foc o tigaie adanca ( eu folosesc un wok) in care adaugam uleiul de masline. Pieptul de pui il teiem bucatele si il punem la calit in uleiul incins. Amestecam pentru a se praji pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2015, 19:17
Ce "bronzat" e puiul tau
la 27.07.2015, 19:18
Pai nu asa trebuie sa fie un pui la cuptor?
la 27.07.2015, 19:21
Adica sa ma bag si eu in cuptor )
la 27.07.2015, 19:22
Mai bine vin la masa ... la cat de bine arata
la 27.07.2015, 19:25
Daca vrei sa te bronzezi mai rapid, cred ca e o idee buna )

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking