Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac

Postat de simona72 in Pui
23 Apr 2015 | 4943 vizualizari
Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac

Carnea de pui marinata in iaurt fragezeste extraordinar de bine carnea. Cel mai bine merge apoi prajita la gratar...Am ales la plesneala un amestec de mirodenii numit Berbere, care ulterior am aflat ca este etiopian...o explozie de arome, care folosite in cantitate moderata vor da un plus de savoare preparatelor.

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui, 2 aripi, 1 piept de pui
  • pentru marinata:
  • 250-300 ml lapte batut sau orice iaurt aveti in frigider
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura Berbere (amestec de mirodenii)
  • pentru garnitura de spanac:
  • 1 kg spanac proaspat
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de leurda
  • 2+2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita Berbere
  • sare si piper proaspat macinat
  • 200-250 ml iaurt gras grecesc
  • 1 lingura faina
  • 70 ml lapte

Mod de preparare

Am transat un pui, am scos pulpele, aripile si pieptul. Am taiat pulpele in doua, iar pieptul in bucati mai mari. Am spalat bine carnurile de pui, le-am uscat cu prosop de hartie. Am amestecat ingredientele de la marinata, am pus carnea de pui in aceasta, am acoperit vasul cu folie alimentara si am dat la frigider pt 24-30 ore. Am incins o tigaie tip gril, am uns-o cu putin ulei, am scurs putin carnea de pui de marinata si am prajit bucatile de carne pe toate partile in tigaia gril. Pentru ca am folosit si bucati de carne cu os, acestea nu sau facut si in mijloc, motiv pentru care am pus bucatile de pui dupa ce au fost prajite pe gril intr-un vas termorezistent si le-m dat la cuptorul incins la 200 grade pentru 20 minute.

Pentru garnitura de spanac: am curatat si spalt in mai multe ape spanacul. La-m oparit in apa fiarta pentru 5-10 minute. La-m pus la scurs intr-o strecuratoare, i-ar intre timp m-am ocupat de sos. Am calit ceapa si usturoiul tocate marunt in 2 linguri ulei de masline. Am adaugat amestecul de mirodenii Berbere, am amestecat si lasat putin cat sa se intrepatrunda aromele. Am taiat spanacul scurs bine in fasii mai mari, l-am adaugat in craticioara in care am prajit cepa si usturoiul. Am amestecat bine, am pus capacul peste craticioara si am lasat sa fiarba 5-10 minute. Cat spanacul sta pe foc m-am ocupat de sos. Am facut un sos Bechamel: am pus la incins 2 linguri ulei de masline, am adaugat 1 lingura faina, am amestecat cu un tel tip para pana faina s-a descfacut in ulei. Am adaugat laptele cald si am amestecat mereu in sos pana a capatat consistenta de sos gros. Am adaugat iaurtul, am amestecat cu telul si am lasat sa dea in clcocot sosul. Sosul astfel format l-am adaugat la spanacul care statea la fiert. Am amestecat si am lasat pe foc alte 5-10 minute. Am dat vasul deoparte, iar in spanacul fierbinte am pus leurda taiata fasii subtiri. Am amestecat, leurda s-a inmuiat imediat si a fost gata de a fi servita impreuna cu carnea de pui. Am decorat cu fasii de leurda deasupra si fulgi de chili rasniti. Se serveste mancarea calda. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii

Postat de mirela0911

Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii

Se spala pieptul de pui, se sterge cu un prosop de hartie si se taie cubulete potrivite. Ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri.  Intr-o cratitioara se pune uleiul la incins si...

Citeste continuarea

Tocanita de pui cu legume

Postat de Pungasa_Rogue

Tocanita de pui cu legume

Se curata pulpele, se taie in cate 3 bucati si se spala. Se dau cu sare si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei, acoperite cu un capac. Ardeii se curata de seminte, se spala si se toaca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2015, 16:50
bun bun
la 23.04.2015, 16:53
foarte bun!
la 23.04.2015, 16:55
delicios
la 23.04.2015, 16:55
Ce bunatate
la 23.04.2015, 16:56

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking