Pui pe sare la cuptor

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
6 Aug 2017 | 4197 vizualizari
Pui pe sare la cuptor

Iata o reteta rapida de facut, foarte apreciata si de efect. Rezultatul este delicios, o carne moale si frageda cu un gust usor afumat. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/pui-pe-sare-la-cuptor.html

Ingrediente

  • 1 kg de sare grunjoasa
  • 1 pui de aproximativ 1,3 kg c
  • cimbru uscat
  • Marinada:
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi tocati
  • 1 lingura buna de paprika dulce afumata
  • 3 linguri sos soia
  • 3 linguri ketchup
  • 1 lingura miere

Garnitura:

  • cartofi mici 750 g
  • 2 linguri ulei de masline
  • cimbru uscat

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecati toate ingrediedentele pentru marinada.

Spalati, curatati puiul, parliti-l si despicati-l in 2 pe piept.

Ungeti foarte bine puiul pe toate partile cu marinada.

Intr-o tava, asezati intai o hartie de copt. Puneti sarea (pentru ca se va intari si va fi un bloc de sare ). 

Nivelati sarea formand un strat uniform si asezati puiul.

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 °C si coaceti  20 de minute (l-am lasat 30 de minute si s-a cam parlit :)  ).

Dupa 30 de minute, puneti alaturi cartofii (unsi cu ulei si presarati cu cimbru uscat).

Acoperiti totul cu foaie de aluminium, coborati temperatura la 180 °C si lasati inca 40 de minute.

Verificati daca cartofii sunt copti, iar pentru pui infigeti o scobitoare in pulpa, daca nu iese lichid, puiul este gata.

Scoateti puiul, curatati-l de sare, puneti-l pe un platou inconjurat de cartofi. Serviti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor

Postat de Bucataras

Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor

Cum se prepară Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor: Preîncălzește cuptorul la 200°C. Fierbe al dente pastele în apă cu sare. Scurge-le...

Citeste continuarea

Reteta de tacos cu pui si guacamole

Postat de Bucataras

Reteta de tacos cu pui si guacamole

Iata cum se prepara reteta de tacos cu pui si guacamole: Pentru guacamole, curățați avocado-ul și tăiați-l sau zdrobiți-l într-un bol. Tăiați roșia și ceapa roșie în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2017, 21:19
Un copanel si cativa cartofi iau si eu, ca prea bun este totul!
la 06.08.2017, 21:28
Ce gustos e!
la 06.08.2017, 21:37
Minunat! Ne face poftă...
la 06.08.2017, 22:21
la 06.08.2017, 22:28
Bun

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking