Ingrediente
- 1 Pulpa, 1 aripa, ficatel de pui (de casa)
- 200 gr hribi de padure (congelati)
- 100 ml ulei masline
- 2 cepe mari
- 2 rosii mari paserate
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- 2 linguri busuioc verde tocat
- 1 lingura rasa faina alba
- 1/2 lingurita pasta ardei iute
- 1/2 lingurita boia rosie de ardei
- fulgi de chilli
- sare
- garnitura: mamaliguta
Mod de preparare
Puiul se curata si se portioneaza .
Cepele se curata si se toaca marunt .
Prajiti puiul in ulei pana incepe sa se rumeneasca .Sarati .
Adugati ceapa si prajiti inca 1-2 minute .
Adugati rosiile paserate boiaua de ardei si pasta de ardei iuti +faina .
Amestecati totul si puneti apa cat sa acopere carnea .
Daca este nevoie mai adaugati apa in timpul fierberii .
Fierbeti inca 15 minute si incercati carnea daca este patrunsa .
In acest moment adugati hribii , busuiocul si patrunjelul.
Lasati sa dea un clocot impreuna .
Lichidul trebuie sa scada pana a ajuns de consistenta smanatanii subtiri .
Serviti puiul cu mamaliguta , presarat pe deasupra cu fulgi de chilli si decorat cu busuioc verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant cu hribi si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|