Pui prajit

Postat de xana in Jamie Oliver
18 Ian 2018 | 7278 vizualizari
Pui prajit

Adio KFC! Cel mai bun pui prajit pe care l-am mancat vreodata, crocant la exterior si carnea suculenta. Am adaptat foarte putin reteta lui Jamie Oliver.

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui si ½ de piept cu tot cu os
  • 700 ml apa
  • 100 gr zahar brun
  • 100 gr sare groasa
  • 1 lingurita piper macinat
  • 4 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • o mana de fire de cimbru proaspat
  • 300 ml lapte gras (sau buttermilk)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 200 gr faina de grau
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingurita paprika
  • 1 lingurita usturoi praf
  • 1 lingurita ceapa praf
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Punem o oala pe foc cu 350 ml de apa, 1 lingurita piper macinat, 4 foi de dafin, 4 catei de usturoi intregi, 100 gr sare, 100 gr zahar brun si jumatate din cantitatea de cimbru proaspat. Cand incepe sa fiarba dam deoparte, adaugam restul de apa si lasam pana se raceste complet.

Taiem pulpele si pieptul in jumatati si facem cate 2-3 taieturi pe una din laturi apoi le asezam in amestecul de mais sus si le dam la frigider pana a doua zi sau cel putin 12 ore.

Dupa acest timp le scoatem din marinata si le punem in butter milk. Eu nu am avut buttermilk asa ca am amestecat 300 ml de lapte gras cu o lingura de zeama de lamaie, l-am lasat sa se odihneasca 10 minute apoi l-am amestecat cu carnea. Dam din nou la frigider pentru 8 ore.

Amestecam cele 200 gr de faina cu praful de copt, paprika, usturoiul, ceapa, putina sare si piper.

 Trecem bucatile de carne prin amestecul de faina si le prajim in ulei incins atat cat sa se rumeneasca. Le scoatem apoi pe o tava, distribuim deasupra restul de cimbru proaspat uns doar putin cu ulei si dam la cuptorul preincalzit la 170ºC, pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Cordon bleu din piept de pui

Postat de panacris

Cordon bleu din piept de pui

Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze. Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui. Pe fiecare felie se așează...

Citeste continuarea

Ficat de pui prajit la tigaie

Postat de katty

Ficat de pui prajit la tigaie

Curatam bine ficatul de pielite, il spalam bine si il scurgem. Il punem intr-un castron si turnam laptele. Acoperim castronul si il lasam la frigider 30 de minute. Intr-o tigaie punem untul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 18.01.2018, 15:08
Ce bun e...!
la 18.01.2018, 15:10
Big yum!
la 18.01.2018, 15:48
bun
la 18.01.2018, 16:11
la 18.01.2018, 16:20

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking