Pui prajit

Postat de xana in Jamie Oliver
18 Ian 2018 | 9275 vizualizari
Pui prajit

Adio KFC! Cel mai bun pui prajit pe care l-am mancat vreodata, crocant la exterior si carnea suculenta. Am adaptat foarte putin reteta lui Jamie Oliver.

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui si ½ de piept cu tot cu os
  • 700 ml apa
  • 100 gr zahar brun
  • 100 gr sare groasa
  • 1 lingurita piper macinat
  • 4 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • o mana de fire de cimbru proaspat
  • 300 ml lapte gras (sau buttermilk)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 200 gr faina de grau
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingurita paprika
  • 1 lingurita usturoi praf
  • 1 lingurita ceapa praf
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Punem o oala pe foc cu 350 ml de apa, 1 lingurita piper macinat, 4 foi de dafin, 4 catei de usturoi intregi, 100 gr sare, 100 gr zahar brun si jumatate din cantitatea de cimbru proaspat. Cand incepe sa fiarba dam deoparte, adaugam restul de apa si lasam pana se raceste complet.

Taiem pulpele si pieptul in jumatati si facem cate 2-3 taieturi pe una din laturi apoi le asezam in amestecul de mais sus si le dam la frigider pana a doua zi sau cel putin 12 ore.

Dupa acest timp le scoatem din marinata si le punem in butter milk. Eu nu am avut buttermilk asa ca am amestecat 300 ml de lapte gras cu o lingura de zeama de lamaie, l-am lasat sa se odihneasca 10 minute apoi l-am amestecat cu carnea. Dam din nou la frigider pentru 8 ore.

Amestecam cele 200 gr de faina cu praful de copt, paprika, usturoiul, ceapa, putina sare si piper.

 Trecem bucatile de carne prin amestecul de faina si le prajim in ulei incins atat cat sa se rumeneasca. Le scoatem apoi pe o tava, distribuim deasupra restul de cimbru proaspat uns doar putin cu ulei si dam la cuptorul preincalzit la 170ºC, pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui

Postat de oanapl

Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui

Iata cum se prepara Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui Se cerne făina într-un castron mare și se sparg ouăle peste ea. Ouăle nu trebuie bătute separat ci se pun...

Citeste continuarea

Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui

Postat de Caty

Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui

Iata cum se prepara Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui Am spalat carnea si am lasat-o la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, am curatat morcovul, cartoful, ceapa, usturoiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2018, 15:08
Ce bun e...!
la 18.01.2018, 15:10
Big yum!
la 18.01.2018, 15:48
bun
la 18.01.2018, 16:11
la 18.01.2018, 16:20

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking