Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan

Postat de mirela0911 in
15 Aug 2018 | 2668 vizualizari
Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan

Un pranz usor, gustos, satios si cu ingrediente pentru gustul fiecaruia!

Ingrediente

  • 8 buc pulpe de pui superioare dezosate
  • 3-4 lg ulei de masline
  • 1 lgt sare
  • piper macinat
  • condimente pentru pui Delikat
  • amestec de ierburi italiene Delikat
  • 1 buc vanata
  • 1 buc dovlecel
  • 1 kg cartofi
  • 4-5 lg ulei de masline
  • 1 lgt condimente pentru cartofi Delikat
  • 1 lgt rozmarin Delikat
  • pudra de usturoi
  • parmezan ras
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata, se scurg de apa, se lasa la racit, apoi se curata de coaja. 

Pulpele dezosate se spala bine, se sterg de apa si se lasa deoparte. Intr-o farfurie se pune uleiul si condimentele, sarea si piperul si se amesteca bine. Se pun pulpele in acest ulei si se amesteca bine. Se dau la rece pentru o ora.

Cartofii se taie in felii mai groase. Se stropesc cu ulei de masline, se condimenteaza cu condimentele pt. cartofi, cu sare, rozmarin, pudra de usturoi (eu am uitat sa pun) si se amesteca usor pentru a nu se zdrobi.

Dovlecelul si vanata se spala bine, se sterg de apa si li se taie capetele. Vanata se taie rondele de cca 1 cm, iar dovlecelul se taie in fasii pe lungime.

Eu am folosit cuptorul electric pentru a gati carnea si legumele la grill. Daca nu aveti posibilitatea, se pot gati intr-o tigaie grill sau chiar pe gratar afara.

Legumele se asaza una langa alta pe gratarul cuptorului apoi se porneste functia grill. Se intorc legumele si pe partea cealalta. Cand sunt facute, se scot pe o farfurie si se lasa deoparte (am uitat sa fac poze intermediare la legume :D ).

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza cartofii pe un singur strat, asezati unul langa celalalt. Se presara peste ei uleiul ramas in bol. Se da tava la cuptor si se lasa pana se rumenesc pe o parte apoi se intorc pe partea cealalta. Cand sunt rumeniti, se presara parmezanul ras deasupra si se mai lasa 5 minute.

Se asaza pe gratar carnea si se lasa pana se rumeneste bine, intorcand-o si pe partea cealalta. 

Se asaza in farfurii cartofii, carnea, legumele peste care se presara ulterior sare dupa gust si se serveste cu salata de rosii, castraveti, ardei, ceapa...

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Piept de pui la gratar cu miere

Postat de luminita20_2006

Piept de pui la gratar cu miere

Carnea de pui se cresteaza .Se face un amestec din 2 linguri de miere de albini, 1 otet balsamic si una de sos soia si sare, piper.Se incinge gratarul si se pune pipetul de pui iar in timpul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2018, 21:00
bun bun
la 15.08.2018, 21:06
la 15.08.2018, 21:14
Bun si usor!
la 15.08.2018, 21:20
Foarte faine legumele la gratar
la 15.08.2018, 21:21
doua kile de parmezan va rog....

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking