Pui si orez in nuca de cocos
Postat de Adinuta in Pui 16 Noi 2009 | 10375 vizualizari
Acest experiment a avut loc cam tot atunci cand am facut si tortul de indragostiti, adica la o ocazie mai speciala :) doar ca n-am mai apucat sa il postez. Partea mai dificila e taierea nucii de cocos in doua jumatati frumoase. In rest e foarte simplu. Si am mai descoperit ceva: orezul e foarte gustos cu miez proaspat de cocos si lapte, tot din nuca. Enjoy!
Inapoi la reteta
|
Comentarii (27)
la 16.11.2009, 19:53
cred ca e deliciu!!
la 16.11.2009, 20:39
Wow, ce minunatieeeee!
la 16.11.2009, 20:58
super..am sa incerc si eu
la 16.11.2009, 21:25
Plus foarte bine. +F.B. Si 5 furculite, linguri, cutite si pupi.
la 16.11.2009, 21:31
ma simt extrem de flatata
la 16.11.2009, 21:37
uau pai la voi tot ce se pune pe masa e de festivitati ...deosbit asta merita tinuta minte , o pun la favo.
bravo adinuta , foarte frumos...
la 16.11.2009, 21:49
Adinuta, am auzit ca masa de Craciun (Ajun, de fapt) traditionala poloneza are 12 preparate. Ce imi poti spune mai multe despre asta, ca sint curios?
Felicitari pentru realizare, e extraordinara.
la 16.11.2009, 23:35
foarte ingenios!
la 16.11.2009, 23:40
rivka, nu e chiar asa... pun pe site cand fac ceva nou, cand am timp de poze ... uneori gatesc o reteta simpla sau care e deja pe site si atunci nu o mai pun si eu. Asta cu cocos a fost ca am sarbatorit ceva.
la 16.11.2009, 23:56
Papabun, din surse sigure enumar felurile: supa de sfecla in care pui fie pierogi, fie peste - dar aici nu am cautat nicaieri reteta, ci am facut-o cum am presupus ca ar trebui facuta dupa ce am mancat (doar vegetala de Craciun, nu se mananca deloc carne in acea zi, in afara de peste), peste (common carp in engleza.. nu stiu in romana denumirea), salata ruseasca (ou, cartofi, mazare, morcov, maioneza), galaretki (un fel de peste cu legume), peste szledz cu smantana sau marinat, sau cu ceapa , pierogi cu legume (in general varza, ciuperci, cartofi), cartofi natur, mancarica de varza murata, compot, inca un fel de peste ce se poate servi cu sos de rosii sau sos de ciuperci, supa de peste, bigos - ca un fel de mancarica de varza cu paste, turta dulce. Cam atat am putut afla deocamdata. Din cate am inteles nu sunt anumite retete batute in cuie. Pestele e de baza, facut in cat mai diverse feluri, cu tot felul de sosuri, varza si pierogi. Sper ca ti-am fost de folos. Din pacate nu o sa fiu in Polonia de Craciun, dar imi pot ruga polonezul sa faca niste poze cu masa lor traditionala si sa pun pe site
la 17.11.2009, 00:18
(common carp = crapul clasic, romanesc.)
Multumesc de lamuriri.
la 17.11.2009, 00:56
a-ha... mersi de completare, ma gandeam sa caut pe wikipedia, dar cum tu te pricepi daca mai ai intrebari, pot sa mai aflu chestii.
la 17.11.2009, 01:01
Super!
la 17.11.2009, 07:33
Aaa, pai acum tb sa ne zica si PapaBun despre obiceiurile irlandezilor de Craciun si Rivka despre cele ale olandezilor. Promit ca le pun in pagina speciala de Craciun care va fi gata saptamina viitoare
la 17.11.2009, 14:03
Ce putea sa remarce sotul din reteta? Pantalonii!!!
COMENTEAZA