Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc

Postat de simona72 in Retete Delikat
2 Iul 2018 | 2549 vizualizari
Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc

Cu totii ati auzit de reteta asta, daca nu multi dintre voi ati si mancat. Dar ce inseamna?  Este de fapt o carne facuta lent, trasa in stil american. Adica un fel de carne fasii, o carne atat de frageda incat se desface doar cu ajutorul a doua furculite. De data aceasta, ajutorul de nadejde atunci cand vine vorba de mancare facuta lent, a fost un crock pot. Se pune bucata de carne in vasul aparatului, se seteaza, apoi iti vezi de treaba cam 5 ore. Simplu nu? Daca nu aveti un astfel de aparat, folositi cuptorul cu incredere. Setati cuptorul functia de ventilatie, temperatura de 100-120 grade C maxim, timp de 4-5 ore. Pentru ca am vrut o carne aromata, altfel nici nu se putea J), am folosit cu cea mai mare incredere amestecul de condimente pentru porc de la Delikat. Cat despre carne, eu am folosit ceafa de porc. De preferat sa fie cumparata de la macelarie, ei au carne proaspata. Pentru mine ceafa de porc este ideala pentru reteta asta, in comparatie cu pulpa sau cotletul care sunt mai seci.

Ingrediente

  • Aproximativ 1,5 kg ceafa de porc
  • 1 plic de condimente pentru porc Delikat
  • 1 lingura boia de ardei iute Delikat
  • 1 lingurita sare
  • 100 ml suc de rosii gros(passata de rosii)
  • 1 lingura sos iutel
  • Pentru saramura:
  • 500 ml apa
  • 1 lingura piper boabe
  • 1 lingura mustar boabe Delikat
  • 2 linguri sare
  • 3-4 frunze de dafin

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele pentru saramura intr-un vas, se amesteca cu o lingura pana se topeste sarea. Se spala carnea si se pune in saramura. Aceasta sa fie suficienta incat sa acopere bucata de carne. Se da totul la frigider pentru 24-36 ore. Eu am tinut-o la frigider aproximativ o zi si jumatate. Este necesar sa o lasati in saramura cel putin 12 ore.

Dupa ce carnea a stat suficient in saramura, o scoatem si o uscam bine cu prosoape de hartie. Daca avem timp, o putem lasa la zvantat 20-30 minute.

Intre timp amestecam restul de ingrediente: passata de rosii, sosul iutel, condimentele, boiaua si sarea. Punem amestecul in vasul crock pot-ului, adaugam carnea si incepem sa o masam bine. Cam asta e tot. Punem capac peste vas, setam timpul de 5 ore, functia high.

Dupa expirarea timpului facem o proba tragand usor de carne cu furculita. Daca aceasta se desface, inseamna ca e gata. O scoatem cu o paleta pe o farfurie si cu ajutorul a doua furculite desfacem toata bucata de carne. La final adaugam sosul ramas din timpul coacerii peste carne. Carnea este gata pentru a fi folosita la sandvisuri sau burgeri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lipii cu ierburi italiene

Postat de simona72

Lipii cu ierburi italiene

Pentru lipii: framantati un aluat cu mana sau pentru a scurta timpul de pregatire, folositi un robot de bucatarie. Se amesteca toate ingredientele mai putin apa fierbinte. Cand ati obtinut...

Citeste continuarea

Papricas de pui cu amestec de ierburi

Postat de gurita_ta2005

Papricas de pui cu amestec de ierburi

Pulpele de pui se cresteaza, se spala si se sterg cu un prosop de bucatarie si se condimenteaza cu ierburi si boia de la delikat. Se pun intr-o craticioara in ulei de masline la rumenit, pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 10:42
la 06.07.2018, 11:27
la 08.07.2018, 21:50
Mmmm, dar ce bunatate! Ce as vrea si eu un burger din asta!
la 09.07.2018, 11:58
la 12.07.2018, 12:49
Ce gustos e!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking