Pulpa de iepure de vanat in vin alb

Postat de Sylvia in Iepure
29 Ian 2015 | 3536 vizualizari
Pulpa de iepure de vanat  in vin alb

Carnea de iepure salbatic, de vanat, este cu totul alat poveste decat carnea de iepure de casa, culoarea este rosie intens, fibra este complet diferita, mai ferma, cu alta textura care necesita cu totul alt stil de tratare termica.

Ingrediente

  • 2 pulpe de iepure de vanat
  • 350 ml vin alb
  • 500 ml fond/supa de pui
  • 2-3 morcovi mai mari
  • o ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • o lingura sos concentrat de rosii
  • putina faina
  • putin ulei masline
  • o lingura de miere
  • o lingura medie de mustar
  • un fir mare de rozmarin
  • dafin
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Carnea de iepure de vanat are cu totul alta structura, culoare, fermitate decat iepurele de crescatorie, este o carne care trebuie tratata termic mult timp la foc mediu, mijotata pe indelete ca sa scoata din ea adevarata aroma. 

Marinarea carnii de vanat este foarte importanta, sfatul meu este sa ii acordati un ragaz de 12 ore intr-o marinada facuta din vin alb, putin ulei de masline, sare, piper, dafin, rozmarin. 

Dupa ce am lasat carnea la marinat o noapte in frigider, se rumeneste putin intr-o tigaie cu putin ulei in care punem dafinul si rozmarinul ca sa le eliberam aroma. este o tehnica necesara la orice carne mijotata apoi indelung, asa obtinem o crusta crocanta si mai important mentinem carnea suculenta la interior. O data rumenita bine, se adauga legumele taiate mari ( ceapa si morcovii ) se rumensc putin si  se pudreaza cu putina faina, se deglaseaza cu vin alb ( demi-dulce) , apoi se adauga fondul/supa de pui , o lingura de concentrat de rosii,  o lingura medie de mustar, usturoiul, ierburile armate si se trece la cuptor.

Daca un iepure de casa se face in aproximativ 45 de minute pentru cel de vanat sunt necesare minim o ora si jumate pana la 2 ore. Eu l-am lasat 2 ore la 180 de grade, ultimele 15 minute faca capac , intr-un vas de lut, din cand in cand am udat carnea cu suscul din tava ca sa ii sporeasca aroma. La final am pensulat carnea cu putina miere pentru luciu si aroma si am udat-o bine cu sos . 

Merge excelent cu orice garnitura neutra gen paste, cartofi, orez, eu am servit friptura cu un piure de cartofi aromatizat cu mustar boabe ca se combine bine cu aromele intense din sos. Va doresc pofta buna si spor la treaba, este genul de reteta care nu necesita mult timp si merge de minune la o masa mai mare unde toata lumea de infrupta pe saturate :) . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de iepure de vanat in vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Iepure cu vin rosu si rozmarin

Postat de cristeena20

Iepure cu vin rosu si rozmarin

Iepurele se portioneaza si se pune in marinata cu o zi inainte. Pentru a-l marina avem nevoie de sare, piper, boia dulce, 2 cuisoare, praf de chimion, rozmarin verde proaspat, dafin si vinul rosu....

Citeste continuarea

Iepure cu legume la multicooker

Postat de gurita_ta2005

Iepure cu legume la multicooker

Bucatile de iepure se clatesc cu apa rece, se condimenteaza cu vegeta si piper si se pun in vasul de la multicooker. Punem vinul si un pahar de apa, setam functia Boil si lasam sa fiarba cam 30...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 29.01.2015, 12:34
la 29.01.2015, 12:36
bun bun
la 29.01.2015, 12:37
demult vroiam sa va pun reteta
la 29.01.2015, 12:50
sigur este tare buna
la 29.01.2015, 13:14

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking