Pulpa de miel cu oregano si cartofi -1200

Postat de mihaelar63 in Retete Delikat
27 Iun 2018 | 2252 vizualizari
 Pulpa  de miel cu oregano si cartofi -1200

   Pulpita de miel rozalie si frageda asteapta sa o pun la cuptor . Bineinteles ca in cautare de noi idei mi-am pus ochii pe plicul cu oregano turcesc de la Delikat . Am consultat cateva retete turcesti   si mi-am zis : cu oregano sa fie !!!!

Ingrediente

  • 1 pulpa miel [2.5 kg ]
  • 1 kg cartofi noi
  • 6 linguri ulei masline
  • 1 lamaie zeama
  • 1 lingura rasa de oregano turcesc uscat de la Delikat
  • 1 lingurita boia iute de ardei de la Delikat
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura oregano verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 crenguta de rozmarin -pentru decor
  • sare de Himalaya

Mod de preparare

  1.  Pulpa de miel se curata de grasime daca exista si securata cu mare atentie de impuritatile ce se pot prinde cu usurinta de carne.
  2. Spslsti bine carnea si tamponati usor cu un servet de hartie sa nu fie prea umeda .
  3. Intr-un mic bol amestecati bine , 3 linguri ulei   de masline + oregano uscat + boia iute + zeama de lamaie + sare.
  4. Luati pulpa de miel si o intepati cu cutitul , in adancime , din loc in loc ( prin aceste taieturi condimentele vor patrunde mai bine in carne ).
  5. Se pune pulpa de miel in tava de coacere si se maseaza bine cu mixul umed de condimente . Acoperiti cu o folie pentru prospetime .
  6. Puneti carnea la rece  in frigider cateva ore . Eu am lasat carnea la marinat de seara pana dimineata .
  7. Cartofii noi se spala bine si se curata de coaja subtire cu ajutorul unei perii sau a unui burete de plastic ( ca cel folosit pentru spalarea vaselor ).Buretele /sarma  de curatare o folositi doar in acest scop . Mai puteti curata cu aceasta morcoviisi leguminoasele noi .
  8. Se i-a tava cu pulpa de miel  din frigider . Scoateti folia de prospetime puneti in tava cam o cana , apa .  .
  9. Spalati usturoiul verde si-l taiati rondele .
  10. Distribuiti usturoiul peste carne si acoperiti tava cu o folie de aluminiu . Dati tava la cuptor timp de o ora . Eu am pus La cuptorul electric , temperatura de 200 grade Celsius .
  11. Am fiert cartofii pe jumatate si i-am scurs de apa .
  12. Spalati si tocati marunt patrunjelul verde .Lasati o parte de patrunjel verde pentru decorul final .
  13. Cartofii se taie pe jumatate se sareaza , se amesteca cu restul de ulei si patrunjelul verde tocat .
  14. Se scoate folia de aluminiu si se aseaza cartofii in tava in jurul mielului .
  15. Gustati carnea si cartofii daca sunt suficient de sarate .Daca  doriti ,sarati si condimentati cu boia iute .
  16. Daca este nevoie adugati putina apa .
  17. Se seteaza temperatura pe grill pentru 30 minute .
  18. Din cand in cand am intors carnea si cartofii sa se rumeneasca pe toate partile .
  19. Preparatul este gata de servit cand carnea  este  bine patrunse si rumena.
  20.   La sfarsit   dati nota de prospetime preparatulu cu ajutorul verdeturilor .Eu am folosit oregano verde , patrunjel verde si o crenguta de rozmarin .

                                      POFTA BUNA !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra " Pulpa de miel cu oregano si cartofi -1200" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste negre cu fructe de mare

Postat de oanapl

Paste negre cu fructe de mare

Tai usturoiul felii și îl pui la călit în uleiul încins, până când se rumenește puțin. Adaugi roșiile cherry și felii de ardei gras. Când legumele...

Citeste continuarea

Ciorba de peste cu ierburi de gradina

Postat de BakeUpArtist

Ciorba de peste cu ierburi de gradina

Am pus la fiert ceapa și usturoiul întregi, cu puțină sare. După ce au fiert, le-am scos din oală și am adăugat morcovii și dovleceii tăiați. Până s-au înmuiat puțin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:15
la 06.07.2018, 10:36
la 06.07.2018, 11:23
Minunatul miel preparat de Mihaela! Felicitări pentru rețeta 1200 și la cât mai multe, în continuare!
la 06.07.2018, 19:55
Felicitari si la cat mai multe retete delicioase!
la 06.07.2018, 20:41
Cam bun draga mea, cam bun

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking