Pulpa de porc inabusita – reteta simpla, la tigaie
Postat de vasimur in Porc
6 Sep 2024 | 652 vizualizari
Mama mea făcea des friptură de porc înăbușită, într-o cratiță cu capac, asezonată cu usturoi, sare, piper și boia de ardei dulce. La gătit folosea ulei de floarea soarelui dar punea și o lingură de untură de porc, un obicei în Ardeal. Credeți-mă, carnea iese fragedă, de se topește în gură, iar sosul este demențial! Puteți folosi și ceafă, cotlet, spată, costiță sau piept de porc.
Carnea de porc cu usturoi, înăbușită la tigaie, se prepară foarte ușor. Mare atenție însă, după ce prăjim carnea în untură sau ulei (eu pun atât untură, dacă am, cât și ulei!), o vom „stinge” cu cantități mici de apă și o vom găti la foc mic, acoperită cu capac. Astfel carnea va rămâne rumenă dar în același timp va fi și fragedă!
La rețetă se poate pune și ceapă și puțină pastă sau suc de roșii. Usturoiul se pune, de preferință, la sfârșit, pentru un plus de savoare.
Pentru a pregati aceasta Pulpa de porc inabusita – reteta simpla, la tigaie, sunt necesare urmatoarele ingrediente: pulpa de porc, untura, condimente.