Pulpe de gasca cu piure, mere caramelizate si sos de zmeura

Postat de Ina in
10 Iul 2018 | 4727 vizualizari
Pulpe de gasca cu piure, mere caramelizate si sos de zmeura

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" Nu am stiut de noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale pana la vizionarea retetelor castigatoare la prima etapa a concursului desfasurat aici, in site. Imediat am inceput cautarea acestora prin magazine si, chiar daca le-am gasit foarte greu, sunt extrem de incantata de modul de prezentare, prospetime, arome. Si cum nu le puteam face "botezul" oricum, am ales un preparat deosebit, pe baza de carne de gasca. Arome si culori in farfurie :X 

Ingrediente

  • 2 pulpe de gasca ( de curte )
  • 5-6 linguri cu ulei de masline
  • 4-5 cartofi medii
  • 2 mere
  • sucul de la o portocala
  • chilli de la Delikat
  • condiment pentru cartofi de la Delikat
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri cu miere de albine
  • ierburi aromate de la Delikat
  • 1-2 linguri cu dulceata de zmeura
  • frunze de menta
  • sare
  • piper de la Delikat

Mod de preparare

Pulpele de gasca se spala in apa rece si se lasa 1 minut la scurs. 

Nu condimentam carnea de la inceput pentru a nu se deshidrata carnea. Sarea se va adauga peste carne doar la montarea preparatului pe farfurie.

Crestam pielea in lung, apoi in lat, formand patratele/romburi. Daca pulpele sunt mari, le vom cresta in acelasi mod si pe partea cu carne, pentru a usura coacerea.

Intr-o tigaie incinsa, fara ulei, asezam pulpele cu pielea in jos si lasam sa se prajeasca in grasimea proprie. Dupa cca. 3 minute, cand pielea devine crocanta, intoarcem pulpele pe partea cealalta si lasam la rumenit  inca 3-4 minute. La nevoie ne ajutam de o furculita pentru a tine pulpele pe cant in tigaie, astfel incat sa fie rumenite uniform.

Incalzim cuptorul la 190 grade C .

Scoatem pulpele intr-o tavita si le bagam in cuptorul incins inca 8-10 minute, pe programul cu ventilatie. Abia dupa ce le scoatem din cuptor, le vom condimenta cu sare si piper.

Curatam de coaja 2 mere potrivite si le feliem, indepartand cotorul cu seminte. Le stropim cu zeama de lamiae si miere de albine.

Incingem intr-o tigaie 5-6 linguri cu ulei de masline in care am presarat cateva frunze proaspete de menta. Punem feliile de mere in uleiul incins si le prajim pe ambele parti pana capata o culoare aurie.

Grasimea in care am prajit pulpele de gasca o scurgem intr-o tigaie si-o punem iar la foc mic. Turnam in tigaie 80 ml vin rosu, zeama de la o portocala si 1-2 linguri cu dulceata de zmeura. Fierbem totul amestecand continuu, pana ce sosul se leaga usor si fierbe ca o dulceata.

Curatam 4-5 cartofi medii, ii taiem cubulete si-i punem la fiert in apa cu putina sare. Cand intra furculita usor in ei, oprim focul, scurgem surplusul de apa si-i condimentam cu chilli si condiment pentru cartofi de la Delikat. Pasam totul, obtinand un piure pe care-l punem intr-un posh cu varf stelat.

Servim pulpele de gasca calde, alaturi de piure de cartofi, felii de mere aurii si sos de zmeura. Decoram totul cu ierburi aromate (eu am folosit cateva frunzulite de cimbru).

Merge foarte bine cu un pahar de vin rosu alaturi ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de gasca cu piure, mere caramelizate si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)

Comentarii

la 10.07.2018, 20:40
Vai ce combinatie! Cred ca incerc curand!
la 10.07.2018, 20:42
Hopaaa, apar retetele imediat acum
la 10.07.2018, 20:43
Da, Adriana! O combinatie minunata de arome si culori in farfurie Ne-a placut tuturor! Inclusiv soacra-mea a mancat si i-a plaut ))
la 10.07.2018, 20:44
la 10.07.2018, 20:46
Vai di mine si di mine, si gascanul ce-a zis, a ramas inamorat definitiv de gasca ?

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking