Pulpe de pui cu cartofi taranesti

Postat de mirela0911 in Retete Delikat
29 Iul 2018 | 6724 vizualizari
Pulpe de pui cu cartofi taranesti

Chiar daca e o mancare simpla, este foarte gustoasa, iar pentru masa de pranz este ideala. Bucuria este si mai mare cand la sfarsit primesti nota 10! Pentru asta am avut un ajutor de incredere, noile condimente Delikat care m-au ajutat sa dau mancarii un gust bogat si o aroma deosebita. Cum? Datorita noii game de produse Delikat care contin numai ingrediente 100% naturale, fara aditivi si potentiatori de aroma si care au un gust autentic, bogat si plin de savoare. "Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

Ingrediente

  • 4 pulpe intregi de pui
  • sare
  • piper negru Delikat proaspat macinat
  • condimente pentru pui Delikat
  • rozmarin Delikat
  • 1 ceapa
  • jumatate de lamaie
  • 150 ml vin rosu
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 kg cartofi
  • 100 g rulada de porc (sau kaiser)
  • 2 lg ulei
  • 1 buc ceapa alba/rosie
  • 1 ardei kapia verde
  • condimente pentru cartofi
  • sare
  • piper negru Delikat
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Mai intai se pun cartofii in coaja la fiert. In acest timp, se pregatesc pulpele.

Se spala bine pulpele, se sterg de apa, apoi se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat si condimentele pentru pui de la Delikat. Se freaca bine pulpele cu aceste ingrediente si se asaza intr-o tava de yena. Se stropesc cu ulei si se presara deasupra rozmarinul macinat Delikat. Se lasa o ora la rece.

Cand sunt gata cartofii, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se taie cartofii in cubulete mici si se lasa deoparte. 

Rulada sau kaiserul se taie in bucatele mici. Se pune o cratita pe foc impreuna cu 2-3 lg ulei si se adauga bucatelele de rulada si se lasa sa se prajeasca usor, amestecand. Ceapa se curata si se taie julienne. Ardeiul kapia se spala si se taie la fel, in felii subtiri. Se adauga pe rand intai ceapa, se lasa usor la calit, apoi se pun ardeii. La final se pun cartofii si se amesteca. Se presara condimentele pentru cartofi si se omogenizeaza. Se adauga si sare dupa gust, piper proaspat macinat si se mai amesteca. La final se adauga patrunjelul verde tocat.

Pulpele se scot intre timp de la rece, se toarna vinul, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C. Dupa cca. jumatate de ora, cand intra usor furculita in carne, se indeparteaza folia si se adauga ceapa taiata in 6 bucati si lamaia taiata felii mai groase. Se da din nou la cuptor si se lasa pana se rumenesc bine pulpele, stropind din cand in cand cu sosul din tava.

Cand sunt gata, se servesc alaturi de cartofi si o salata de legume sau muraturi, dupa bunul plac.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada din carne de pui umpluta cu fasole verde, nuci si cascaval invelita in bacon

Postat de Pungasa_Rogue

Rulada din carne de pui umpluta cu fasole verde, nuci si cascaval invelita in bacon

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se spala pieptul de pui, se taie astfel incat sa se obtina o bucata mai mare si se bate cu ciocanul. Se unge pe ambele parti cu sare si cu amestecul...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cartofi

Postat de sufletista

Pulpe de pui cu cartofi

Pulpele de pui le curatam,spala, le taiem in 2. Intr-un castron amestecam uleiul de masline cu condimentele. Adaugam amestecul de condimente peste pulpe, adaugam vinul si amestecam bine,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2018, 19:41
Ce mancarica gustoasa...!
la 29.07.2018, 20:05
Ce bunatate!
la 29.07.2018, 20:06
Foarte bine arata!
la 29.07.2018, 20:27
Am si venit la masa, ca imi place totul!
la 29.07.2018, 21:16
Bune!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking