Ingrediente
- 4 pulpe inferioare de pui
- 1 ceapa
- 500 gr ciuperci champignon
- sare
- piper negru macinat
- rozmarin
- 200 ml vin alb sec
- 300 gr smantana
- 1 lingura ulei
- 30 gr unt
- patrunjel verde ptr decor
Mod de preparare
Curatam bine pulpele, eventual le parporim putin, daca mai au pene, le spalam bine, le scurgem si le dam cu sare si piper. Incintgem uleiul intr-o tigaie si le punem la prajit pe rand, pe toate partile. Cand s-au rumenit frumos, le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas de la pui, punem untul, apoi punem la calit ceapa tocata fin. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam ciupercile taiate lame subtiri. Punem capacul si lasam ciupercile sa se inmoaie in zeama lor. Cand zeama a scazut, adaugam vinul caldut si lasam sa fiarba pana zeama scade de jumatate. Adaugam smantana, sare, piper, rozmarin, punem pulpele inapoi si lasam sa mai fiarba 5 minute, pana sosul se leaga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|