Pulpe de pui în sos de lapte

Postat de ela2015 in Pui
28 Ian 2016 | 7208 vizualizari
Pulpe de pui în sos de lapte

E un fel de mâncare tare bun și gustos și mult mai ușor decât clasica "ciulama"!  

Ingrediente

  • 8 pulpe de pui (doar partea superioară, dezosate și fără piele);
  • 4 linguri de făină albă (proaspăt) cernută;
  • 300 ml supă concentrată de pui;
  • 300 ml. lapte fiert;
  • 1 morcov fiert (din supă);
  • 2 linguri cu ulei;
  • 1 cub mic de unt (30 gr);
  • sare și piper după gust;
  • 1/2 legătură de pătrunjel.

Mod de preparare

Într-o tigaie se încinge ușor uleiul, după care punem cubul de unt la topit (atenție să nu se ardă).

Între timp, tăvălim pulpele (scurse de zeamă) prin făină (nu faceți această operațiune înainte crezând că salvați timp; carnea va face o crustă urâtă și se va pătrunde greu la prăjit).

După ce s-a topit untul punem bucățile de carne în tigaie și le rumenim pe fiecare parte (se vor "auri).

După ce carnea a prins crustă aurie, punem supa, treptat. Acoperim și lăsăm să fiarbă! Când cantitatea de lichid s-a redus la jumătate (și carnea este deja fiartă) punem morcovul fiert ras fin și laptele, puțin câte puțin și așteptăm ca sosul să se lege.

Potrivim gustul de sare și piper.

La sfârșit (după ce oprim focul) ornăm cu pătrunjel tocat.

Servim mâncarea caldă, cu mămăliguță, ardei iuți sau mujdei.

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui în sos de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din Best soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din  Best soups in the World

Iata cum se prepara Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din  Best soups in the World Se pune intr-o oala apa si se pune la fiert. Se adauga lemongrassul, shalota-ceapa,...

Citeste continuarea

Pui cu ciuperci, smantana si parmezan

Postat de oanapl

Pui cu ciuperci, smantana si parmezan

Încingi uleiul și pui cubulețele de carne. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute). Le tot întorci cu spatula în tigaie și le asezonezi cu sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2016, 09:15
ce fragede si gustoase or fi fost
la 28.01.2016, 09:18
Super gustos!
la 28.01.2016, 09:19
Multumesc mult Dia! Chiar au fost bune!
la 28.01.2016, 09:20
Multumesc Laura!
la 28.01.2016, 09:35

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking