Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita

Postat de vasimur in Pui
18 Iul 2019 | 2128 vizualizari
Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita

Varza călită, proaspătă sau murată, este o mâncare gustoasă, foarte apreciată mai ales în timpul postului, bineînțeles alături de o mămăliguță caldă! Varza călită însă poate fi servită și ca garnitură  pentru o friptură sau în amestec cu cateva bucăți de carne proaspătă, costiță, cârnați, kaizer sau ciolan afumat, prăjite separat sau fierte împreună cu varza. Așa că m-am gândit să prepar pulpe de pui la grătar iar drept garnitură să fac varză murată, călită. Mă declar mare amator de varză, indiferent de felul în care este pregătită, mai ales de varză murată, călită iar carnea gătită la grătar este una din mâncărurile mele preferate!

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui, întregi
  • 1 varză murată
  • 1-2 cepe medii
  • 1-2 rădăcini de morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui, pentru sotat legumele
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce sau iute, după gust
  • sare, după gust

Mod de preparare

Pasul 1. Curățăm ceapa și rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) și le spălăm bine în apă rece. Dacă varza este prea acră, o punem la desărat în apă rece, măcar o jumătate de oră. La nevoie schimbăm apa.

Pasul 2Cât timp varza stă la desărat, numai bine ne ocupăm de pulpe. Curățăm pulpele de tuleie și de pene, dacă e cazul și le spălăm bine în apă rece. Eu am tăiat pulpele în două bucăți pentru a le manevra mai ușor pe grătar! Asezonăm pulpele cu condimentele preferate, le punem pe grătarul încins (eu folosesc un grătar electric cu capac!) și le lăsăm 10-15 minute, pe fiecare parte. Verificăm și dacă furculița intră ușor, înseamnă că sunt gata! Punem pulpele într-un vas cu capac (putem să mai punem condimente dacă dorim) și lăsăm carnea să se odihnească și să se intrepătrundă gusturile.

Pasul 3. Între timp preparăm varza călită. Tăiem ceapa solzișori iar rădăcinoasele, rondele subțiri. Varza murată o tăiem de asemenea fideluțe subțiri după care o punem într-o strecurătoare ca să se scurgă moarea.

Observație: Ceapa putem s-o tocăm mărunt iar rădăconoasele putem să le dăm prin răzătoarea mare sau mică, după preferință!

Pasul 4. Turnăm uleiul într-o tigaie (eu am folosit o tigaie care are capac!) și îl încingem bine. Sotăm ceapa împreună cu rădăcinoasele, în uleiul încins în prealabil, până ce ceapa devine ca sticla iar rădăcinoasele se înmoaie puțin.

Pasul 5. Adăugăm varza stoarsă, împreună cu o cană de apă și lăsăm să se inăbușească, la foc mic, cu capacul pus, cam jumătate de oră. Adăugăm apoi roșiile tăiate mărunt sau feliuțe și la nevoie mai adăugăm puțină apă. Mai lăsăm la călit până ce se evaporă toată apa, inclusiv cea lăsată de roșii. Gustăm și dacă legumele s-au inmuiat suficient, oprim focul și condimentăm după gust și preferință.

Servim pulpele la grătar alături de vază călită și ardei iute!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pui umplut

Postat de katty

Pui umplut

Spalam puiul bine, apoi il tamponam bine cu un servet. Il presaram cu  sare, piper, rozmarin atat la exterior, cat si in interior, presaram putina boia la exterior  si il lasam la rece...

Citeste continuarea

Pui Valdostana - Reteta savuroasa pentru un preparat excelent

Postat de rocsi_1612

Pui Valdostana - Reteta savuroasa pentru un preparat excelent

Iata cum se prepara Pui Valdostana - Reteta savuroasa pentru un preparat excelent Pieptul de pui il spalam si il stergem cu niste servetele. Cu un cutit bine ascutit, il taiem in doua pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2019, 12:34
Bune...!
la 18.07.2019, 12:52
la 18.07.2019, 12:53
la 18.07.2019, 13:38
Un prânz delicios!
la 18.07.2019, 14:17
Mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking