Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita

Postat de vasimur in Pui
18 Iul 2019 | 2095 vizualizari
Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita

Varza călită, proaspătă sau murată, este o mâncare gustoasă, foarte apreciată mai ales în timpul postului, bineînțeles alături de o mămăliguță caldă! Varza călită însă poate fi servită și ca garnitură  pentru o friptură sau în amestec cu cateva bucăți de carne proaspătă, costiță, cârnați, kaizer sau ciolan afumat, prăjite separat sau fierte împreună cu varza. Așa că m-am gândit să prepar pulpe de pui la grătar iar drept garnitură să fac varză murată, călită. Mă declar mare amator de varză, indiferent de felul în care este pregătită, mai ales de varză murată, călită iar carnea gătită la grătar este una din mâncărurile mele preferate!

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui, întregi
  • 1 varză murată
  • 1-2 cepe medii
  • 1-2 rădăcini de morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui, pentru sotat legumele
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce sau iute, după gust
  • sare, după gust

Mod de preparare

Pasul 1. Curățăm ceapa și rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) și le spălăm bine în apă rece. Dacă varza este prea acră, o punem la desărat în apă rece, măcar o jumătate de oră. La nevoie schimbăm apa.

Pasul 2Cât timp varza stă la desărat, numai bine ne ocupăm de pulpe. Curățăm pulpele de tuleie și de pene, dacă e cazul și le spălăm bine în apă rece. Eu am tăiat pulpele în două bucăți pentru a le manevra mai ușor pe grătar! Asezonăm pulpele cu condimentele preferate, le punem pe grătarul încins (eu folosesc un grătar electric cu capac!) și le lăsăm 10-15 minute, pe fiecare parte. Verificăm și dacă furculița intră ușor, înseamnă că sunt gata! Punem pulpele într-un vas cu capac (putem să mai punem condimente dacă dorim) și lăsăm carnea să se odihnească și să se intrepătrundă gusturile.

Pasul 3. Între timp preparăm varza călită. Tăiem ceapa solzișori iar rădăcinoasele, rondele subțiri. Varza murată o tăiem de asemenea fideluțe subțiri după care o punem într-o strecurătoare ca să se scurgă moarea.

Observație: Ceapa putem s-o tocăm mărunt iar rădăconoasele putem să le dăm prin răzătoarea mare sau mică, după preferință!

Pasul 4. Turnăm uleiul într-o tigaie (eu am folosit o tigaie care are capac!) și îl încingem bine. Sotăm ceapa împreună cu rădăcinoasele, în uleiul încins în prealabil, până ce ceapa devine ca sticla iar rădăcinoasele se înmoaie puțin.

Pasul 5. Adăugăm varza stoarsă, împreună cu o cană de apă și lăsăm să se inăbușească, la foc mic, cu capacul pus, cam jumătate de oră. Adăugăm apoi roșiile tăiate mărunt sau feliuțe și la nevoie mai adăugăm puțină apă. Mai lăsăm la călit până ce se evaporă toată apa, inclusiv cea lăsată de roșii. Gustăm și dacă legumele s-au inmuiat suficient, oprim focul și condimentăm după gust și preferință.

Servim pulpele la grătar alături de vază călită și ardei iute!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de pui cu rosii si mozzarella

Postat de Zamfira

Pulpe de pui cu rosii si mozzarella

Spalam carnea de pui sau curcan. Punem carnea la macerat (minim 12 ore) intr-un amestec de: 2 linguri de ulei, 4 catei de usturoi pisat si o lingurita de cimbru uscat, sare si piper dupa...

Citeste continuarea

Pui cu mamaliguta si spanac

Postat de simona72

Pui cu mamaliguta si spanac

Intr-un castron punem sosul de rosii, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust, oregano si ulei de masline. Amestecam compozitia si punem pulpele spalate in sos. lasam 10-15 minute la frigider....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2019, 12:34
Bune...!
la 18.07.2019, 12:52
la 18.07.2019, 12:53
la 18.07.2019, 13:38
Un prânz delicios!
la 18.07.2019, 14:17
Mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking