Ingrediente
Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
- 6 pulpe de pui
- ½ ardei capia rosu
- 4-5 rosii de gradina
- O ceapa alba mare
- O capatana de usturoi
- 200 ml suc de rosii
- 100 ml vin alb
- 200 ml supa de pui/apa (daca este necesara)
- O lingurita cu cimbru
- Cateva frunzulite de busuioc verde
- Sare si piper dupa gust
Pentru mamaliguta ne este necesar sa adaugam:
- 100 gr unt
- 200 gr branza de oi sarata
- 100 gr cascaval ras
Mod de preparare
Am dezosat pulpele si le-am taiat in bucati potrivite, le-am rumenit usor si am adaugat ceapa, usturoiul si ardeiul taiate in cuburi mici.
Le-am calit pentru aproximativ 10 minute, dupa care am adaugat rosiile taiate cuburi si am condimentat cu sare si piper, am presarat cimbrul si am stins cu vin alb.
Cand a inceput sa fiarba, am colorat cu suc de rosii si am adaugat putina apa, lasand ostropelul pe foc pana ce a scazut suficient. Dupa ce am oprit focul, am presarat cateva frunzulite de busuioc verde tocate marunt.
Intre timp, am pregatit mamaliguta (in modul clasic). Am incorporat untul si am presarat branza trecuta prin razatoare. Am amestecat-o usor si am pus-o intr-un vas termorezistent. Am copt-o pentru 20 de minute aproximativ. Cand am scos-o din cuptor, am presarat cascavalul ras.
Am servit ostropelul alaturi de mamaliguta calda.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu mamaliguta "imbracata" in branza de oi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|