Ostropel de pui cu mamaliguta "imbracata" in branza de oi

Postat de Dya in Pui
3 Sep 2017 | 5331 vizualizari
Ostropel de pui cu mamaliguta "imbracata" in branza de oi

Zilele acestea, reteta Gabrielei  https://www.bucataras.ro/retete/ostropel-de-pui-72926.html m-a ispitit atat de mult, incat nu am mai putut rezista si am pregatit-o si eu, pentru fete mai ales! Au mancat nesperat de bine, ba chiar Robi cea mica, dupa ce a mancat o portie dubla a furat-o si pe cea Rebecai :) Nu am scapat fara promisiunea de a le gati, din nou!, cat mai curand. Am ales sa folosesc vinul alb in locul otetului balsamic, am adaugat o jumatate de ardei capia rosu, si am renuntat la sosul de soia, boiaua de ardei iute si la foile de dafin, nu pentru ca nu mi-ar fi placut, ci doar pentru a evita o aroma puternica, riscand astfel ca fetele sa nu mai manance.   Am servit ostropelul alaturi de mamaliguta calda, imbracata in unt si branza de oi!

Ingrediente

Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 6 pulpe de pui
  • ½ ardei capia rosu
  • 4-5 rosii de gradina
  • O ceapa alba mare
  • O capatana de usturoi
  • 200 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supa de pui/apa (daca este necesara)
  • O lingurita cu cimbru
  • Cateva frunzulite de busuioc verde
  • Sare si piper dupa gust

Pentru mamaliguta ne este necesar sa adaugam:

  • 100 gr unt
  • 200 gr branza de oi sarata
  • 100 gr cascaval ras

Mod de preparare

Am dezosat pulpele si le-am taiat in bucati potrivite, le-am rumenit usor si am adaugat ceapa, usturoiul si ardeiul taiate in cuburi mici.

Le-am calit pentru aproximativ 10 minute, dupa care am adaugat rosiile taiate cuburi si am condimentat cu sare si piper, am presarat cimbrul si am stins cu vin alb. 

Cand a inceput sa fiarba, am colorat cu suc de rosii si am adaugat putina apa, lasand ostropelul pe foc pana ce a scazut suficient. Dupa ce am oprit focul, am presarat cateva frunzulite de busuioc verde tocate marunt.

Intre timp, am pregatit mamaliguta (in modul clasic). Am incorporat untul si am presarat branza trecuta prin razatoare. Am amestecat-o usor si am pus-o intr-un vas termorezistent. Am copt-o pentru 20 de minute aproximativ. Cand am scos-o din cuptor, am presarat cascavalul ras.

Am servit ostropelul alaturi de mamaliguta calda. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu mamaliguta "imbracata" in branza de oi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

Postat de mirela0911

Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

Se spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui  pe toate partile cu acest amestec....

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu castane

Postat de andaoana

Pulpe de pui cu castane

Carnea am spalat-o in  apa rece si am curatat-o bine . Intr-un castron am pus 2 lingurite sos de soia , putina pudra de ghimbir  si putin piper proaspat rasnit . Le-am amestecat si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2017, 09:09
Foarte bine arata! Cred ca a fost tare gustoasa!
la 03.09.2017, 09:11
Super!
la 03.09.2017, 09:19
la 03.09.2017, 09:25
Va multumesc!
la 03.09.2017, 09:26
Mirela, a fost foarte gustos! Nu ma asteptam ca fetele sa manance atat de mult, mai ales cea mare, care e destul de pretentioasa si selectiva.

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking