Burrito cu carne de pui in sos BBq si orez Cajun (+ varianta vegetariana)

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
18 Sep 2017 | 5888 vizualizari
Burrito cu carne de pui in sos BBq si orez Cajun (+ varianta vegetariana)

Ingrediente

  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 2 tulpini telina
  • 1 chili (optional)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura coriandru proaspat (eu am folosit patrunjel)
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 250 de grame orez gatit
  • 1 lamaie
  • 250 grame carne de pui gatita (eu am folosit de la un preparat anterior; pentru varianta vegetariana se inlocuieste cu un burger din proteina vegetala- eu am folosit unul din porumb)
  • 3 linguri cu varf de sos BBq
  • Pentru servit:
  • 4 tortilla din faina integrala
  • 30 grame branza Feta
  • iaurt
  • avocado
  • sos picant (eu am folosit Cholula)

Mod de preparare

Se toaca toate legumele. Se toaca tulpinile patrunjelului si se pastreaza frunzele pentru mai tarziu. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se calesc legumele si tulpinile de patrunjel, impreuna cu sare si piper, 5 minute sau pana se inmoaie, amestecand frecvent. 

Se adauga apoi orezul, sucul si coaja de lamaie si se mai gatesc 5 minute. 

Intre timp, se amesteca carnea de pui cu sosul BBq si se gateste intr-o tigaie cu putin ulei, la foc mediu, pana incepe sa se caramelizeze. 

Se incalzesc tortillas intr-o tigaie, fara ulei, 1 minut pe parte. 

Se aseaza tortillas pe farfurii, se adauga orezul si carnea de pui deasupra si se decoreaza cu frunze de patrunjel/ coriandru, branza Feta, iaurt si sos chili. 

Daca se foloseste burger vegetarian, acum se adauga sosul BBq deasupra. 

Se ruleaza tortilla si se imbraca in folie de alumniu. 

Se consuma imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burrito cu carne de pui in sos BBq si orez Cajun (+ varianta vegetariana)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mancare de pui cu hribi si smantana

Postat de rocsi_1612

Mancare de pui cu hribi si smantana

Puteti pune hribii nefierti, eu am avut o cantitatea mai mare, i-am fiert putin ca sa pun cativa si in congelator si de acolo am oprit si pentru acest preparat. Curatam ceapa, o tocam marunt....

Citeste continuarea

Reteta Contesei Ilona – piept de pui cu sote de ghebe si orez

Postat de Lia1

Reteta Contesei Ilona – piept de pui cu sote de ghebe si orez

In cazul in care folositi ciuperci deshidratate (cum este cazul meu pt. ca numai sub forma aceasta am gasit in zona), primul pas este sa puneti ghebele la hidratat. Se dau un clocot, se scurg, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2017, 14:59
la 18.09.2017, 16:59
.
la 18.09.2017, 17:09
Tare imi vine sa ma mut la voi! ) imi plac toate, toate retetele tale
la 18.09.2017, 17:23
la 18.09.2017, 17:50

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking