Pulpe de pui la tigaie cu piure de cartofi si varza de Bruxelles glazurata

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
31 Oct 2016 | 4690 vizualizari
Pulpe de pui la tigaie cu piure de cartofi si varza de Bruxelles glazurata

Ingrediente

  • Pentru pulpele de pui:
  • 4 pulpe de pui (eu am folosit 2 superioare si 2 inferioare)
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper
  • pudra de usturoi
  • oregano uscat
  • busuic uscat
  • maghiran uscat
  • Pentru piureul de cartofi:
  • 600 grame de cartofi fainosi
  • sare
  • unt
  • lapte
  • Pentru varza de Bruxelles:
  • 500 grame varza de Bruxelles
  • 50 ml supa de legume
  • 50 ml otet balsamic
  • 1 lingura unt
  • sare, piper
  • patrunjel proaspat (optional)

Mod de preparare

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie din fonta, la foc mediu. 

Se presara bucatile de pui din abundenta cu ierburile uscate, sare si piper si se aseaza cu partea cu piele in jos, in tigaie fierbinte. 

Se gatesc 20-25 de minute, fara a le muta prin tigaie. Se reduce focul daca se gatesc prea repede sau incep sa se arda. 

Se intorc pe cealalata parte si se mai gatesc 20 de minute.

Cartofii de curata de coaja si se taie cuburi, Se fierb in apa sarata, 20 de minute. Se scurg, se adauga unt si lapte si se paseaza pana rezulta un piure omogen. Se adauga sare daca mai este nevoie.

Se fierbe varza de Bruxellles 10 minute, in apa sarata.

Se caleste apoi intr-o tigaie, impreuna cu supa si otetul balsamic, la foc mediu, 10 minute, amestecand frecvent, pana cand varza este lucioasa.

La final, se adauga untul, sare si piper si eventual patrunjel. 

Se servesc pulpele impreuna cu piureul de cartofi si varza de Bruxelles.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la tigaie cu piure de cartofi si varza de Bruxelles glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui

Postat de simona72

Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga usturoiul si carnea taiata bucati. Se calesc usor la foc iute, se adauga sucul de rosii si se lasa sa se patrunda carne usor. Se...

Citeste continuarea

Mazare cu copanele de pui

Postat de Dya

Mazare cu copanele de pui

Rumenim copanelele. Adaugam legumele taiate in cuburi mici si le calim usor. Adaugam mazarea si supa de pui si lasam sa fiarba la foc potrivit pentru 30-40 de minute. Condimentam dupa gust,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2016, 16:12
O pulpa din asta rumena vreau si eu
la 31.10.2016, 16:44
super
la 31.10.2016, 17:02
imi place!
la 31.10.2016, 17:17
asa ceva as vrea si eu
la 31.10.2016, 17:39
Un prânz perfect!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking